REKLAMI GEÇ

“Unutmadık, unutturmayacağız”

“Unutmadık, unutturmayacağız”

Evinin önünde katledilen Prof. Dr. Muammer Aksoy’un, aramızdan ayrılışının 19. yıldönümünde bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Kavak ve Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Gürel Bingüller, Aksoy’un katledilmesini, Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet’e yapılan bir saldırı olarak değerlendirdiklerini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 31 Ocak 2009 Cumartesi, 01:00

19 yıl önce bugün, evininin önünde uğradığı saldırıda katledilen Prof. Dr. Muammer Aksoy, yurt genelinde düzenlenen etkinlikler ile anıldı. Aksoy’un aramızdan ayrılışının 19. yıldönümünü nedeniyle basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Ali Kavak, yapılan saldırının Cumhuriyet’e yapılan bir saldırı olduğunu belirtti. Kavak, “Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana, Atatürk ilkeleri ile Atatürk’ün kurduğu sistem daima saldırıya uğramıştır. Büyük Atatürk’ün, Gençliğe Hitabe’sinde ‘Dahili ve harici düşmanlarımız daima olacaktır’, uyarısında bulunmasında ne kadar haklı olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Cumhuriyet, laiklik ve diğer tüm Atatürk devrim ve ilkeleri, iç ve dış düşmanlarca yıpratılmak, yıkılmak istenmiştir ve istenecektir. Dinci ve etnik kökenli hareketler, yalnızca bunlarla avunmakta ve beslenmektedir. Bunun sonucu olarak, irtica giderek güçlenmiş, artık aktif saldırıya geçmiştir. Bu saldırılar, son yıllarda giderek artmış, ölümlerle güç gösterisi yapmaya ve intikam almaya başlamıştır. Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı herhangi insanlar değillerdir. Kimlik ve kişilikleri, düşünce ve savundukları ilkeleriyle özel insanlardır. Ülkemizin zor yetişen değerleri, yerine konmaz önder ve büyükleridir” dedi.

Katledilerek hayatlarını kaybeden bu aydınların tek amaçlarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni korumak olduğunu belirten Kavak; “Tek suçları; Kurtuluş Savaşı’nı veren, işgal altındaki ülkede, çağdaşlık ve aydınlık yolunu seçen Büyük Atatürk ve arkadaşlarının yanında ve ilkelerinin arkasında olmalarıdır. Son yılların kayıplarının ve bugün Muammer Aksoy’un katilinin sorumlularını aramak gereksizdir. Yarınları korumak, laik, demokratik, Atatürk Cumhuriyeti’ni tüm ilkeleriyle, çağdaşlığıyla yaşatmak zorundayız. Atatürkçü düşünceye sahip biz Cumhuriyet Halk Partililer, Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin savunucusu olarak, Atatürk devrim ve ilkelerinden ödün vermeden her zaman bir nefer gibi mücadele edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

‘Daha çok ihtiyacımız var’

Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Gürel Bingüller deOcak ayını her yıl olduğu gibi bu yılda buruk geçirdiklerini belirtti. Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünün ardından şimdi de 19 yıl önce kaybettikleri bir aydını andıklarını belirten Bingüller, “Ocak aylarını nedense hep buruk geçiriyoruz. Daha bir hafta önce Uğur Mumcu’yu andık. Şimdi aynı nedenle Muammer Aksoy’u anıyoruz. Karanlık ellerin çektiği tetikler ülkemizin değerlerini bir bir alıp götürdü bizlerden.1917 yılında Antalya’da doğan Muammer Aksoy ateşli bir hatip, inanmış laik ve kararlı bir Atatürkçü’dür. Aslında Muammer Aksoy, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç, Bahriye Üçok, Necip Haplemitoğlu gibi aydınlar elbette rasgele seçilmediler. Onlar bir düşüncenin, bir davanın savunucularıydılar. Bugün ülkeyi içten yıkmaya çalışan güçler karşısında onlar gibi düşünen aydınlara her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi.                                                                                                   

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı