REKLAMI GEÇ

Unutmayın, unutturmayın!

Unutmayın, unutturmayın!

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 16. yılında tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de etkinliklerle anıldı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma törenine, gazeteciler siyasi partiler ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

/ DENİZLİHABER / 24 Ocak 2009 Cumartesi, 01:00

16 yıl önce evinin önünde, aracına yerleştirilen bombanın patlatılması ile aramızdan ayrılan Gazeteci- Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 16. yılında da düzenlenen etkinlikler ile anıldı. Tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de Uğur Mumcu için anma töreni düzenlendi. Valilik önündeki törene, gazeteciler, CHP İl Başkanı Ali Kavak, CHP Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, siyasi parti temsilcileriyle çok sayıda sivil toplum örgütü üyesi katıldı.

Anma töreninde, Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, özgürlük ve bağımsızlık için mücadele eden aydınların, cahilliğin ve kör karanlığın düşüncelerine maşalık eden kişiler tarafından katledildiğini belirtti. Uğur Mumcu’yu her yıl, daha bir özlemle özlediklerini belirten Biçer Karaca, “ Uğur Mumcu öldürüldüğü güne kadar, ülkemizde yaşadığımız olayların perde arkasını, kamuoyundan saklanmaya çalışılan gerçekleri, bütün belgeleriyle ortaya koydu. Yılmadı, yaptığı çalışmalar ile hepimizi düşündürmeye, aydınlatmaya ve uyarmaya çalıştı. Tarikat-siyaset- ticaret yapılanması içinde olanların, adım adım iktidarı ele geçirme yolunda yürüdüklerini gözler önüne serdi. Yıllar önce dikkat çektiği kişiler şu anda iktidarda. Bugün yaşanan olumsuz yönelimi doğru yerden bakarak analiz etmek gerekiyor. Algılamamızdaki en ufak bir eksiklik, yerel, kültürel, ırksal ve giderek biyolojik özelliklere kadar inebilecek farklılıkları ön plana çıkarttıracak ve bu ayrıştırmaları keskinleştirme çalışmaları durdurulamaz hale getirecektir” dedi.

Yaşanan bu çıkmazdan kurtulmanın tek yolunun, ülkemizin menfaatleri için birleşmek ve bağımsızlık, özgürlük için birlikte hareket etmek olduğunu belirten Biçer Karaca, “Bu mücadelede hayatını kaybeden Uğur Mumcu’yu, 16. yılında bir kez daha anıyor ve onun gibi düşünen yüzbinlerin olduğunu buradan tüm dünyaya haykırıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı