REKLAMI GEÇ

Vali Erkmen, Cumhuriyeti gözyaşları içinde anlattı

Vali Erkmen, Cumhuriyeti gözyaşları içinde anlattı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hava koşullarının olumsuz olmasından dolayı Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Törende konuşan Vali Yavuz Erkmen milli mücadelenin tarihini anlatırken duygulu anlar yaşadı. Gözleri dolan Vali Erkmen konuşmakta zorlandı.

/ DENİZLİHABER / 29 Ekim 2010 Cuma, 12:00

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları hava koşulları yüzünden Kapalı Spor Salonu’nda yapılırken, törenlerin Pazar günü Valilik Binası önünde saat 10.30’da yapılacağı açıklandı. Spor salonundaki törene Vali Yavuz Erkmen, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, protokol mensupları, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Alkış aldı
İl kurmaylarının halkı selamlamasının ardından günün anlamını belirten konuşma yapan
Vali Yavuz Erkmen, Halkın Cumhuriyeti nasıl kurduğunu, yurdu nasıl kurtardığını anlatırken gözleri doldu, bir an duraksadı ve salon tarafından büyük alkış aldı. Konuşmasında Atatürk’ün verdiği mücadeleyi anlatırken sesi kısılan Vali Erkmen, sık sık konuşmasına ara verirken duygu dolu anlar yaşadı, salona da yaşattı.

Tek yumruk olmalıyız
Vali Erkmen konuşmasında:“Geçtiğimiz yüzyılın başından bu yana ülke yokluk içinde. Okulu yok, ışığı yok, yolu yok. Yetişmiş aydın diye adlandıracağımız insan sayısı çok az ve üstelik topraklarımız işgale kalkışılmış. Ülke işgal edilmesin diye halkımız yalınayak mücadele etmiş. Çanakkale’de tek yumruk oluyor. Bunun anlamı çok büyük. Çanakkale bize çok şeyi ifade ediyor. Çünkü orada Diyarbakır’dan gelen, Artvin’den, Denizli’den, Ankara’dan ve Sinop’tan gelen de tek yumruk oluyor. Onların tek derdi vardı, düşmanı yurda sokmamak ve bunu başarıyoruz. Türk milletini yapan insanların tarihleri birdir. Dünya üzerinde ondan daha büyük ondan daha eski ve temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmüştür ve nasıl dün Çanakkale’de biz kuzey batı güney doğu demeden tek yumruk olduysak, bugünde 72 milyon olarak tek yumruk insan haline gelmeliyiz, bunu da yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu. Vali Erkmen’in konuşmasının bitiminin ardından şiirler okundu, PAHOY Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu ve ardından cumhuriyet bayramı etkinlikleri çerçevesinde çeşitli spor dallarında birinci gelenlere ödülleri dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı