REKLAMI GEÇ

Yurt çocukları, Çocuk Evi’nde

Yurt çocukları, Çocuk Evi’nde

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocukları, Çocuk Evleri’ne yerleştirmeye devam ediyor. Çocuk Evi’nde kalan kız çocuklarını, Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 5 Ocak 2009 Pazartesi, 01:00

Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocukları ev ortamına alıştırarak hayata hazırlanmalarının amaçlandığı Çocuk Evleri, Denizli’de hızla çoğalıyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından 2 ay içinde çeşitli mahallelerde açılan 5 çocuk evine, yurtta kalan 30 kız çocuğu yerleştirildi. Vali Yavuz Erkmen’in eşi Nevhilal Erkmen, Yetiştirme Yurdu’ndan çocuk evlerine çıkarılan çocukları evlerinde ziyaret etti. Ziyarete Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın ve eşi, Valililik Özel Kalem Müdürü Fatma Korkmaz ve Yetim ve Acizleri Koruma Derneği Başkanı Ayten Kuruş da katıldı.

Çocuklarla yakından ilgilenen Bayan Erkmen, burada çocuklarla bol bol sohbet etti. Çocukların kendilerinin hazırladığı ikramlardan da yiyen Bayan Erkmen, çocuklara kitap ve değişik hediyeler verdi. Çocuklardan, devletin sunduğu bu imkanı iyi değerlendirmelerini isteyen Nevhilal Erkmen, “Bu şekilde hazırlanan bir evi çoğu insan bulamıyor. Eşyaların hepsi yeni. Size sadece çalışmak ve gelecek için kendinize çok iyi hedefler belirlemek kalıyor” dedi.

Yaklaşık 2 ay önce çeşitli mahallelerde kurulan Menekşe, Efeler, Papatya, Gül ve Nergis Çocuk Evleri’nde 6’şar olmak üzere toplam 30 çocuk yer alıyor. Bu yıl içinde 15’e çıkarılması planlanan çocuk evlerinde, iki görevli “anne” görevini üstlenerek çocukların tüm ihtiyaçları ile ilgileniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı