REKLAMI GEÇ

Zaman aşımına protesto

Zaman aşımına protesto

Denizli’de Halkların Demokratik Kongresi adlı grup, Sivas olayları davasının zaman aşımına uğrayacak olmasını protesto etti.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2012 Pazartesi, 19:22

Candoğan Parkı önünde toplanan grup, sloganlar atarak Delikliçınar Meydanı’na yürüdü. Ak Parti İl binasına yürümek isteyen grup bir süre polisle tartıştıktan sonra basın açıklaması yaptı. Meydanda grup adına basın açıklamasını okuyan Cansel Aslan, dünyanın hemen her tarafında insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımının söz konusu olmaması gerektiğini, Sivas’ta 19 yıl önce yaşanan acı olaydan bütün Sivaslıların üzüntü duyduğunu kaydetti.

Bu olayın Sivas’a yapıştırılmış kara bir leke olduğunu ileri süren Aslan, “Bu lekeyi temizlemenin yollarından biri de bu davada zaman aşımının durdurulmasıdır. Yarın Ankara’da yapılacak duruşma için mahkeme salonunda bulunacağız. Buradan bir kere daha ülkeyi yönetenlere seslenmek istiyorum. Bu insanlık ayıbının hukuk ayıbına dönüşmesini parlamentonun engellemesi lazım. Bu acıyı unutmak değil, bu acıdan toplum olarak ders çıkarmamız gerekiyor” dedi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı