REKLAMI GEÇ

MERHABA

9 Ekim 2015 Cuma

Denizlihaber ailesini, sitenin en büyük paydaşı değerli okurları saygı ve sevgiyle selamlamak isterim.
Sn Sedat Kurt’un anlattıklarından biliyorum ki hedefleri olan bir takıma geldim. Umarım işgal ettiğim köşede bunu karşılayan bir değer üretebilirim.

Burada yazılanlar tek bir iddia taşıyor olacak. Bilebildiklerini, görebildiklerini ve sezgilerini hesapsız kitapsız, çıkarsız içtenlikle dillendiriyor olmak. Kıymetli okurlarla daha verimli bir alışveriş için bunu not düşmek yararlı.

Konularımız, hayata dair pek çok şey, ağırlıklı olarak da ülke ve dünya politik gündemi olacak.

Yaşamdaki tercihlerimiz, davranışlarımız, ürettiklerimiz, üretemediklerimiz; hepsi ama hepsi dünyadaki varlık nedenimizle ilgili saptamamız, inancımızla ilgili. Bendeniz de pek büyük çoğunluk gibi insan yaşamının mutlak iki perdelik bir oyun olduğunu düşünüyorum. Açılan ve kapanan ilk perde. Açılan ancak hiç kapanmayacak son perde.

Bu bağlamda en özel vurgum adalete dair yüksek inancım. Eminim ki hiçbir şey yerde kalmayacak, kainatı yaradanın taahhüt ettiği gibi zerre kadar hesap açık kalmayacak.
Birinci perdede olup bitenlere bakarak hayata ve yaşananlara ilişkin bir değerlendirme yapmak kabul edilemez.
İkinci perde, hesap zamanı ödül ve ceza zamanı, ilahi adaletin tamamlanması.
Olup biten yanlışlarla, haksızlıklarla mücadele etmek onurlu bir insan olabilmek için zorunlu. Gücümüzü bu yolda esirgemek, umursamazlık içinde olmaya hakkımız yok. Ama sonuçta çabalarımıza rağmen yapanın yanına kar kaldığı gibi bir görüntü kaçınılmaz. Ama gerçek böyle değil. Hesap ikinci perdeye kalıyor hepsi bu. Örneğin Emperyalist canavarların döktüğü kanların kalmayacağını bilmek gerek. Yoksa bu olup bitene tahammül edemezdik…

Neyi nasıl değerlendireceğime neyi nasıl yazacağıma dair bir fikriniz olduğunu umuyorum.

Değerli okurlar; Ben sizlerle birlikte olmanın heyecanı içindeyim. Haftada bir kez buluşmak, interaktif bir süreçte görüşlerinizi almaktan mutluluk duyacağım.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

SONER KESKİN   -  Bağlantı 9 Ekim 2015, 13:45

Aykut Bey hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. önceden alışık olduğum değerli fikirlerinizi memnuniyetle takip edeceğim. saygılarımla

ŞAHİN YILMAZ   -  Bağlantı 9 Ekim 2015, 08:53

aykut abi hayırlı olsun köşe yazarlığın. hukukçu ve sanayici kimliğinle denizli ve ülke sorunları hakkında değerli fikirlerini okumak isterim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı