REKLAMI GEÇ

ALTIN ANAHTAR

1 Ağustos 2011 Pazartesi

ALTIN ANAHTAR
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba.. Bir sorum olmuştu sizlere… Sorum şuydu: “ Her gününüz dört dörtlük geçse yani sağlığınız süper, paranız bol, tüm insanlarla ilişkileriniz mükemmel…..yani hiçbir şekilde derdiniz, tasanız yok.. İnanılmayacak bir şekilde böyle: “DERT YOK”. Böyle bir hayatı kimler yaşayabilir?” Bana göre cevap; böyle bir hayatı yaşasa yaşasa robotlar yaşayabilir!
Hayatın içinde her gün türlü türlü deneyimler yaşanıyor.. Gün 24 saat ve bu 24 saatin bir dakikası diğerine benzemiyor.. Sürekli değişen bir hayat.. Hisler, duygular, davranışlar sürekli değişiyor. Bu çok olağan aslında, çünkü dünya değişiyor! Olağan olmayan değişmemek! Sizi rahatsız edense aslında bu değişime ayak uyduramıyor olmanız olabilir mi ne dersiniz? Çünkü değişim; bilinmeyen, ürkütücü, güvensiz…… Hayatlar, ailelerin ve çevrenin oluşturduğu dört tarafı kapalı evler gibi. Bu evler, güvenli hayatları ifade ediyor… Ne zaman bu evler dar gelmeye, sıkmaya başladı işte o zaman sıkıntılar, mutsuzluklar, huzursuzluklar başlıyor… Bu evin dışında ise istekler, hedefler ve gerçekten yaşamak istenilen o muhteşem hayat var. Bir türlü ulaşılamayan, ulaşılacağına da asla inanılmayan… Sonrada şikayetler başlıyor, sızlanmalar, bunalımlar, sakinleştirici ilaçlar belki de…. ““Secret” kitabını okudum, kuantum kitaplarını. Hani isteyince oluyordu?!” İşte bu noktada kadere razı olma aşaması başlıyor….. Nerden başlanacağını ve nasıl yapılacağını bilmemek, sürekli ertelemek ve bir türlü başlayamamak… Kısır bir döngü içinde gerçekten yaşanamayan bir hayat!
Oysa ki, istekleri gerçekleştirmede kendinizi fark etmek en büyük ve ilk adım. Bu adım tıpkı yürümeyi yeni öğrenen bir bebeğin adımı gibi! Bu adımda gerçekten yanınızda, öğüt verici değil, kalbiyle sizi dinleyen, yol arkadaşı ama ne danışman, ne rehber, ne abi ne abla…… ???? Peki ya ne, kim? Tüm bunları ve daha ötesini kapsayan ne? Aslında sizi size fark ettiren? Bu soruların cevabı uzun yıllardır tüm dünyada yaygın olan koçluk kavramı. Çok uzakta sandığınız ama aslında yanıbaşınızda olan istediğiniz hayatınızın altın anahtarı!
Hayatınızın altın anahtarını bulmanız dileğimle!

Doç. Dr. Betül Saf

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı