REKLAMI GEÇ

HAYATINIZIN PATRONU KİM?

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Çok sevdiğim eski bir dostla görüşme fırsatım oldu geçen hafta… Hayatında bezmiş, mutsuz, isteksiz ve umutsuzdu! Etrafındaki herkesi suçluyordu. Tam anlamıyla Orhan Gencebay’ın batsın bu dünya şarkısına uygundu hayatı… . O konuştu, ben dinledim! Ve sonra bir soru sordum :” Şu anda yaşadığın hayat gerçekten yaşamak istediğin hayat mı?? “….. Uzun bir sessizlik…. Cevap:”Hayır!” oldu. Ardından ikinci soru mu sordum: “ Sen nasıl bir hayat isterdin?”
Ve şimdi de size sormak istiyorum:
“Şu anda yaşadığınız hayat gerçekten yaşamak istediğiniz hayat mı?” “Siz nasıl bir hayat isterdiniz?”
Bu soruyu hayatında her şeyin dört dörtlük olduğunu, mükemmel ve doyumlu bir hayat yaşadığını düşünenlere sormuyorum! Öyle ya, hayatın anlamını çoktan çözmüş, değişimin ve ardından gelen gelişimin saçma ve gereksiz olduğunu düşünen ve her şeyiyle harika hayatları olduğunu söyleyen dostlara söyleyecek tek şey: “Bunu, yani her şeyiyle dört dörtlük hayatı nasıl başardıklarının sırrını ihtiyacı olan herkesle paylaşmalarının ne güzel olacağı” olabilir.
Hayattan istenilenler sorulduğunda genelde gelen cevaplar ne istemediğini açıklar tarzda oluyor. Ne istediğimizi biliyoruz aslında, ama bunu seçme zamanı geldiğinde seçmemeyi seçiyor ve sanki hedef saptırırcasına istemediklerimizi anlatmaya başlıyoruz. “Mutsuz olmak istemiyorum, bu işte çalışmak istemiyorum, parasız yaşamak istemiyorum…..” İstemediklerimizin listesi bir anda sıralanıveriyor! (İsterseniz sizde istemediklerinize dair şimdi bir liste yapabilirsiniz.. Sonrasında da isteklerinizi yazmayı denerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız!)
İstemediklerimizi söylesek ne olur peki? Bu sorunun cevabı bilinç ve bilinçaltıyla ilgili.. Konu çok derin ve uzun ama kısaca bilgi vermek istiyorum. Bilincimiz kontrolün kendinde olduğunu zannediyoruz, oysa ki gerçekte her şeye bilinçaltı karar verir! Eğer bilinçaltınız hayatın zorluğuna karar vermişse hayatınız boyunca sürekli olarak zor insanlar, zor olaylar ve zor durumlarla karşılaşır durursunuz! Çünkü duygularımız ve düşüncelerimiz hem bilinçten hem de bilinçaltından etkilenir. Bu nedenle size küçük bir sır: “ Şu anda yaşadığınız hayat gerçekten yaşamak istemediğiniz bir hayatsa ÖNCE İSTEDİKLERİNİZİ BELİRLEYİN! Üstüne bir de, belirlediğiniz bu isteklerinizi yazarsanız sadece fikir olan isteklerinizi “istediğiniz hayatın hedefleri” haline dönüştürmüş olursunuz. Ne dersiniz?
Sevgilerimle.

Doç. Dr. Betül Saf

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı