REKLAMI GEÇ

Provokatörler iş başında!

26 Şubat 2014 Çarşamba

İlk haber birkaç gün önce CHP’den geldi:
Eskihisar seçim bürosu saldırıya uğradı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan ve Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay’ın afişleri kesildi.

Bir bilgi daha ulaştı:
İlbade mahallesinde CHP’nin seçim aracı taşlandı.

Bunu Göveçlik izledi:
“AKP’li olduğu iddia edilen bir grup,Balkanay’ın toplantı yaptığı yere gelerek önce sözlü saldırı gerçekleştirdi, daha sonra fiziki saldırı girişiminde bulundu.

Tam sakinleşme gerçekleşiyor derken, bu kez MHP’den bir açıklama:
Muratdede mahallesi Esma Hatun Camisi karşısında Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Nihat Yeniyol’un seçim bürosu taşlandı.

Ve günün finali AKP’den:
29 Ekim Bulvarı’nda Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Muhammet Subaşıoğlu’nun seçim bürosu kurşunlandı iddiası.

Sonuncusundan başlayalım…
“Subaşıoğlu’nun seçim ofisinin kurşunlandı” duyumu üzerine hemen kendisini aradık.
“Seçim çalışması için mahallelerdeyim. Bana da böyle bir bilgi ulaştı, ne olduğunu bilmiyorum. İlçe başkanımız Ahmet Kayhan ilgileniyor” açıklamasını yaptı.

Hemen Kayhan’ı aradık.
Dedi ki:
“Camda kurşun deliği var. Polis inceleme yaptı. Saldırı kimler tarafından yapıldı bilmiyoruz. Sakin geçen seçim ortamını, huzuru bozmak isteyenler olabilir.”
Ardından “Henüz netleşmedi ama Alparslan mahallesinde de seçim aracımızın taşlandığı bilgisi geliyor. Tüm bunların provokatif amaçlı yapıldığını düşünüyoruz” diye ekledi.

Kayhan’dan sonra, AKP Denizli İl Başkanı Avni Örki ile de konuştuk.
Örki’nin açıklaması gerginliğe gitmekte olduğunu düşündüğümüz siyasi ortamı yatıştırıcı nitelikteydi.
Dahası “kurşunlama” iddialarını doğrulamıyordu.
“Emniyet yetkilileri ile görüştüm. Kurşunlamaya dair bir bulgu yok. Ortada mermi çekirdeği yok, boş kovan yok. Camda bir kurşun deliği varmış ama bu ne zamandan bilinmiyor” sözleri, provoke edilebilecek bir ortamdan sıyrılmanın mesajı oldu.

Birbirini izleyen bu gelişmelere karşı herkesi duyarlı davranmaya davet eden Örki, “Bizler, siyasi partilerin il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkan adayları siyasi nezaketi elden bırakmayarak mücadele ederiz. Atışmalarımız olur. Ancak bunu yaparken sükunetin bozulmamasına özen gösteririz” diye konuştu.

Yazıya “Bir süre önce MHP’li adaylara yönelik provokatif eylemler yapılacağı duyumları aldığımızı söyleyerek, ilgilileri uyarmıştım. Şimdi bu saldırı gerçekleşti. Ancak tahriklere kapılmayacağız ve Ülkücü hareket bu oyunlara gelmeyecek” diyen MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri ile noktayı koyuyoruz.

Dileriz, küçük çaplı girişimler bu noktada kalır.
Kazanan provokatörler değil, demokrasi yarışı olur.

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı