REKLAMI GEÇ

ÇÖZÜM İYİ BİR EŞ OLMAK

15 Mart 2019 Cuma

Günümüz şartlarında daha fazla hissedilmeye başlayan gelecek kaygıları, anne ve babalarda iyi ve başarılı çocuk yetiştirme olgusunu daha da önemli bir hale getirdi. Ebeveynler çocuklarını geleceğini hazırlayabilmek adına resmen yarışa girdi. Ancak bu yarışta unutulan bir gerçek var. Eğitim…

Anne ve babalar çocuklarını yetiştirirken neler yapıyor? Tabiki kendi anne ve babalarından gördüklerini tekrarlayıp, şiddet gördülerse çocuklarına şiddet, hoşgörü gördülerse çocuklarına hoşgörüyü öğretiyorlar. Bunların içinde “Ben sıkıntı yaşadım, çocuklarım yaşamasın” diyerek çocuklarının her istediğini yapan modelin yanında, birde deneme yanılma yöntemi uygulayanlar var.

Aslında iyi bir çocuk yetiştirmek, onun ülkesine yararlı bir fert olmasını sağlamanın temel basamağı anne ve babanın eğitiminde. İyi bir anne baba olmak için öncelikle eşler birbiriyle iyi anlaşabilmelidir. Teori olarak mutlu anne baba=mutlu çocuk=mutlu yetişkin olacaktır. İyi iletişim kuran çiftlerin, çocuklarıyla mutlu bir ilişkileri olacaktır. Ve sonuç; Ne verirsen onu alırsın. Yani çocukların bir bilgisayar işletim sistemi gibi çalıştıklarını var sayarsak, anne, baba olarak neyi yüklersek onu geri bildirim olarak alırız.

Çocuklarına sadece bilgi vermek yeterli olmayabilir bazen alıştırma yapmak gerekir. Doğru davranışı kazandırmak için kesin sınırlar koyan mesaj verilmeli örnek olunmalı, çabaları ve gelişimi için cesaretlendirilmelidir.

Ebeveynlerin çoğu, çocuklarını yanlış davranışlarını durdurmak için yanlış sinyaller göndermektedir. Çoğu durumda sorun, sınırlar konusunda net olmayan iletişimden kaynaklanmaktadır. O yüzden koyduğunuz sınırlar net ve anlaşılır olmalıdır.

Unutmayın çocuğunuza koyduğunuz sınırlar onları güvende hissettirir.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı