REKLAMI GEÇ

BİR ÇİFT GÖZ

11 Eylül 2013 Çarşamba

Bu dünyada bize kim olduğumuzu ve gerçek doğamızın sevmek ve sevilmek olduğunu hatırlatan binlerce film ve kitap moda son zamanlarda. Hepimizin istediği tek şey sevilmek. Bütün kurgu ve hayaller sevilmek üzerine kurulu. Oysa ki evrenin bir dengesi vardır ve vermeden alamazsınız, ekmeden biçemezsiniz. Geçenlerde bir yerlerde okumuştum hatırlamıyorum; “Yaşam bir bahçe gibidir.” diyordu, “Nefret eken nefret biçer, sevgi eken sevgi biçer.”

Her neyse…. Dünyanın başka bir ucundan yazıyorum bugün size. Bir kez daha anladım ve gördüm ki, hepimiz aynı etten kemikten yapılmışız, aynı şeylere gülüp ağlıyoruz, aynı sevgi ve sevilme özlemi içindeyiz.

Eski mahkumların aileleri tarafından restore edilmiş Killmainham Goal Hapishanesi’nin taş duvarlarına kazınmış sevginin; kendini insanlığa ve ülkesine duyduğu sevginin ve aşkın gerisine taşımış onlarca genç şair, yazar ve entelektüelin trajedi ve seve seve ölüme gidiş hikayeleri… İçlerinden biri sadece 20 li yaşlarındadır ve öldürülmeden birkaç saat önceçocukluk aşkıyla hapishanede evlenmesine izin verilmiştir. İşte sevgi böyle bir şeydir. Bütün bu duygu ve sevgi yumağı içindeyken, bugün size çok uzaklardan, aşkın ve içkin sevginin en yoğun yaşandiğı ilişkilerden olan, bir anne-kız hikayesini gönderiyorum, bu anonim hikayeyi yıllar önce bir yerlerde okumuştum.

Kadının çok güzel bir kızı vardır. Kadın onu her gün: “Benim güzel çiçeğim!” diye sever. Kız çok mutludur ve çok güzel olduğunu düşünür.Yıllar geçmiştir kadın hep aynı sever kızını: “Benim güzel çiçeğim!” diye. Önce sokakta dalga geçer arkadaşları onunla ve çok çirkin olduğunu söylerler.Kız annesine sorar: “Ben çirkin miyim anne?” “Hayır kızım.” der kadın,” Sen dünyanın en güzel çiçeğisin!” Kız okula başlar,herkes dalga geçer,herkes kaçar kızdan korkarak.Kız annesine sorar tekrar: “Anne ben çirkin miyim?” “Hayır.” der kadın.”Sen dünyanın en güzel çiçeğisin.” Yıllar geçtikçe kızın annesine öfkesi ve kızgınlığı artar.”Sen benle alay mı ediyorsun kadın? Herkes çirkin yüzlü ve kambur olduğumu söylüyor, sen tersini söylüyorsun!” Kadın kızına der ki:”Üzülme kızım,sana gereken bir çift göz bulundu ve yakında ne kadar güzel olduğunu kendin göreceksin ve bana inanacaksın!”. Gün gelip çatar. Operasyon başarılı geçmiştir ve doktor kızın gözlerindeki bandajı yavaş yavaş çıkarır.Önce her şey bulanıktır,sonra tek tek berraklaşır. Kız bir ayna ister,en çok kendini merak ediyordur.Etrafındakilere bakmaz bile. Aynada gördüğü kız çok ama çok güzeldir. Hayretle annesini arar gözleri, ama kadın yoktur.Doktora şaşkınlıkla anlatır: Herkes ona çok çirkin olduğunu söylemiştir hep, annesi hariç. Aslında çok güzel bir kız vardır aynada,bu nasıl olmuştur?Doktor tereddütsüz cevap verir: “Çünkü annenin sana sevgiyle bakan gözleriyle bakıyorsun!”

SEVGİYLE BAKAN GÖZLER İÇİN, GÖZLERİNİZİ SEVGİYE AÇIN!

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

ADEM GÜMÜŞ   -  Bağlantı 25 Eylül 2013, 10:41

güzel yazılarınızı yakınan takip ediyoruz inşallah bu güzelliklerden bir çok insan zamanla faydalanır başarılar..

ali yılmaz   -  Bağlantı 13 Eylül 2013, 11:44

Sevginin,hoşgörünün egemen olması dileklerimle,tebrikler.

murat uludağ   -  Bağlantı 13 Eylül 2013, 10:58

Mukaddes hanım her zamanki gibi çok güzel anlatmışsınız . Yüreğinize sağlık .Sevgiler…

murat uludağ   -  Bağlantı 13 Eylül 2013, 10:55

Mukaddes her zamanki gibi çok güzel anlatmışsınız , yüreğinize sağlık. Sevgiler…

Y.Güngör AÇIKGÖZ   -  Bağlantı 13 Eylül 2013, 08:23

Bilinç düzeyimizin tam olarak algılayamadığı bir DENGE unsuru var evrende. Bir gün farkına varabilecekmiyiz ? veya bir gün bu DENGE unsurunu anlayabileceğimiz bir farkındalık düzeyine ulaşmamız mümkün müdür bilmiyorum. Çabalıyorum. Tek bildiğim bunu hissettiğim. Siyahla beyazın, iyiyle kötünün, güzelle çirkinin, almakla vermenin vb herşeyin bir DENGEsi var. Evrenin bu DENGE tahterevallisinin merkezinde ise SEVGİ. Bunun farkına varan tüm varlıklara ama başta “çocukluk anılarımın kardeleni Mukaddes kardeşim” gibi hem bunun farkına varan hem de diğer varlıklarında bunun farkına varması için çaba gösteren varlıklara tüm sevgimle selam olsun…

necdet kayhan   -  Bağlantı 12 Eylül 2013, 10:20

Hayata gülümseyin, hoşgörülü olun, şimdi yaşamak çok güzel…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı