REKLAMI GEÇ

ENERJİNİN DOĞASI VE SIRRI 

16 Aralık 2019 Pazartesi

Her şey dip yaptığında şükret! Evrensel sistemde işlerin işleyiş biçimi  budur. Her şey insanın ve varlığın tekamülü içindir. Bu yüzden “her şey iyidir” ve ” her şey doğrudur”.

Her şey senin gelişimin içindir. Bunu anla ve kutla!

Buradaki verilen mesajı ve dersi görmeyi seç ve alıp kabul et, çünkü hiç bir şey göründüğü gibi değildir. Çünkü başımıza gelen her şeyden biz sorumluyuz. Bunu anlamak ve kabul etmek!

Yaşamımızda var olan her şeyin tüm  sorumluluğunu sevinçle üstlenmek! Bu en yüksek başarıyı ve umudu sunuyor…

Bunu mutlaka anlayın! Düşündüğün, söylediğin, yaptığın, inandığın, seçtiğin ve olduğun her şey! Ya sebep olursun, ya yaratırsın, ya çağırırsın, ya seçersin, ya da izin verirsin! Bilerek ya da bilmeyerek! İsteyerek ya da istemeyerek! Hepsi bir dalga etkisiyle çalışır.

Havuza bir taş attığında, havuzun diğer ucundaki dalgalanmayı görürsün. Düşündüğün ve niyetin sadece seni değil, bütün bütün bütün evreni etkiler ve kökünden değiştirir. Bundan kimsenin haberi yok gibi!

Kime ait olduğunu hatırlayamıyorum ama çok severim ben: Burada bir kelebek kanadını çırpsa, Avustralya’da tsunami etkisi yapabilir…
Tam da bu sebeple düşüncelerin doğasını ve kimyasını iyi anlamak gerekir! Yaptığımız şakalar ya da gün içinde ağzımızdan dökülüveren alışkın olduğumuz cümleler. Zihnimizden geçen her şey önemlidir.

Bu olumlu-olumsuz düşünceler duyguları, olumlu- olumsuz duygular davranışları, davranışlar da gerçekliğe dönüşürken, bu davranışlara karşı da çevreden olumlu olumsuz tepkiler alırız.

Öyleyse düşüncelerimizi planlayarak gerçekliğe nasıl dönüştürebiliriz?

1-) İstemek: İsteklerimizi ve arzularımızı sadece söylemek, ifade etmek, umut etmek değil, gerçekten arzulamak gerekir.

2-) İnanç: Üstelik küçücük bir korku, şüphe ya da inançsızlık varsa, zaten en baştan unutun gitsin!

3-) Cevap: Düşüncelerimize ve isteklerimize mutlaka evrensel bir cevap gelir. Bu cevabın nasıl geleceği ile ilgili akıl yürütmeyin, biz asla bilemeyiz. İsteğin ya da hayalin büyüklüğü ve miktarına kafa yormayın! İşin orasına karışmayın! Bırakın sistem kendi işlesin!

4-) Heyecan ve coşku içinde olmak, sanki zaten her şey olup bitmiş ve hayallerimiz gerçekleşmiş gibi düşünmek çok önemli bir kısa yoldur.

Bu ne umut verici bir hayaldir, ne bir macera, ne de delilik! Aslında inanç ve niyet, bunları iyi anlayabilir ve kullanabilirsek,  bizim en büyük sırrımız ve yardımcılarımızdır. Elektriğin doğasını bilmeden onu nasıl kullanıyorsak, bunu niyet ve düşünceler içinde yapalım! Doğasını anlamaya çalışmayıp, sadece kullanalım!

Einstein der ki: “Hayal gücü gelecekte sahip olacağımız her şeyin başlangıcıdır”.

Öyleyse güzel şeyler hayal edelim, pozitif düşünceler yaratalım, negatif olanları çöpe atıp, nötürleyelim! Düşünce yasasının gizemi budur…

Üstelik duygu ve düşüncelerimiz pozitifse pozitif enerjiyi, değilse negatifi çekeriz.

Işık, aydınlık, iyilik, sevgi, sadakat, sabır, şefkat, merhamet, umut gibi pozitif enerjiler; Karanlık, kötülük, kıskançlık, sabırsızlık, bencillik, fesatlık, fanatiklik, kin, nefret, öfke, tüm korkular ve umutsuzluk gibi negatif enerjilerle her an bir savaş içindedir. Biz bu iki enerjiyi dengeleyebilir ve kontrol edebilirsek bize hizmet eder, hizmetkarlarımız olurlar.

Ruh zihni, zihin de vücudu yönetir. Negatif zihin, negatif enerjiyi emerek vücudun bağışıklık sistemini düşürür. Varlığımız tamamen olumsuz duygu ve düşüncelerle sarmalandığında, hastalıklar oluşur. Huzur, sükunet ve sevgi ruhu şifalandırır ve fiziksel sağlığı düzeltir.
Yine olan her şeyi olduğu gibi kabul etmek hayata daha olumlu bakmamızı sağlar.

Kısacası: Zihnimizle her zaman olumlu sonuçları görsellemek, kendimizi sürekli olarak her şeyin yolunda gittiğine ikna etmek önemlidir.

Beynimizin en derin katmanlarına pozitif enerjiler ekmeliyiz!

Radikal bir değişimle! acilen! Düşünme şeklimizi kontrol altına almalıyız!

Konuşurken sadece olumlu cümleler kullanmalı: Yapabilirim! Mümkün! Ben yetenekliyim! Gibi cümleler kullanmaya alışmalıyız!

Mutluluğu, sevgiyi, başarıyı canlı tutup, olumsuz tüm düşüncelerden arınmalı, onları üretken ve eğlenceli düşüncelerle değiştirmeliyiz!
Bununla birlikte, sizi mutlu eden şeyler yapın, hobilerinize odaklanın, olumlu insanlarla iletişimde olun, nefes çalışmaları ve egzersiz yaparak pozitif duygularınızı canlı tutun!

Sadece olumlu düşünün ve olumlu sonuçlara odaklanın.

Hayat şu anda hiç de yolunda değilse, pozitif düşünce ile her şeyi değiştirebileceğinizden emin olun!

Bugünü bir kenara not edin! Çünkü hiç bir şey eskisi gibi olmayacak artık!…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Adile ÇAKA   -  Bağlantı 9 Mart 2022, 09:34

Yârını şekillendiren bugündür,bu ne kadar önemli aslında,teşekkürler!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı