REKLAMI GEÇ

EVRENSEL ÇILGINLAR

25 Eylül 2017 Pazartesi

İnsanları uzaya taşımayı planlayan, Virgin Galactic’in sahibi İngiliz girişimci Sir Richard Branson’u duydunuz mu hiç?

Branson, okul yıllarında disleksi sorunu yaşıyormuş. Yani yazma ve okuma güçlüğü sorunu varmış, dersleri ve notları oldukça kötüymüş. Hatta üniversiteye gidememiş bile.

Ama en büyük hayali, aya gitmekmiş, hatta “Ben insanları aya götüreceğim” dermiş. Ailesi onun için üzülüyor, arkadaşları ise alay ediyormuş. Şimdi Kendine ait roketleri var para karşılığında insanları uzaya götürmeyi planlayan bir şirketle birlikte, onlarca şirketin de sahibi.

Zero Limit ve Mucizeleri Beklemek adlı kitapların yazarı Joe Vital, ilk kitabı olan Zero Limit’i yazana kadar bir evsizdi ve sokaklarda topladıkları ile yaşıyordu. Tek bir hayali vardı, kitap yazmak! Hayalinden hiç vazgeçmedi, filmlere konu olabilecek bir hayat hikayesi olmasına rağmen, bugün milyon dolarlık kitaplar satıyor, konferanslar veriyor, hem eğleniyor hem de dünyayı geziyor.

Prof. Dr. Stephen William Hawking, Newton ve Albert Einstein’dan sonra dünyanın en önemli teorik fizikçisidir. Kuantum fiziği ve kara deliklerle ilgili iddiaları ile ün yaptı ve dünyaca tanındı. 21 yaşında yakalandığı ALS hastalığına rağmen tüm imkansızlıklara meydan okuyan, sayısız ödül sahibi Hawking, hayranlık uyandıran yaşam öyküsüne sahiptir. Bu rahatsızlık, hastaların istemli kas kontrolünü kaybetmelerine neden olan bir nörolojik hastalıktır. Doktorların Stephen Hawking’e sadece birkaç yıl daha yaşabileceğini söylemeleriyle birlikte, şoka uğrayan Stephen Hawking, hemen toparlanıp hayallerinin peşinden koşmaya devam eder.

Çok yakında ölebileceği düşüncesiyle doktora çalışmalarını yarıda bırakmaz. Hastalığının ilerlemesi sonucunda Hawking, tekerlikli sandalyede mahkum olarak yaşamaya başlamıştır. 1985 yılından sonra sesini de kaybeden İngiliz Fizikçi, tekerlikli sandalyesine yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayar sayesinde çevresiyle iletişim kurabilmiştir. Özel bilgisayarı sayesinde dakikada ortalama 10 kelimeyi sıralayabilen Hawking, herhangi bir kelimeyi söylemek istediğinde, hemen ekrana yazabilmektedir.

Hastalığın onu durdurmadığı, hatta gizemli bir kişiliğe dönüştürdüğü Stephen Hawking, dünya çapında on milyondan fazla satan Zamanın Kısa Tarihi kitabıyla şöhreti yakalarken, kitap 40 dile çevrilmiştir.

Büyük girişimcilere şöyle bir bakın, kaşiflere bir bakın, ortak özellikleri geleceği net olarak tarif etmek, fikirleri canlandırmak, onlara nasıl ulaşılacağını belirlemek ve cesaretle harekete geçmek değil mi?

Öldükten sonra anlaşılan yazarlar, ressamlar, dahiler o kadar çoktur ki. Anlaşılamadıkları için hayallerinden vazgeçmediler. Düşlerinin peşinden gitmekten vazgeçmediler. Hani bir söz vardır ya, ” Hayallerinin peşinden git, gerçekleşirse ne güzel, gerçekleşmeden ölürsen o da güzel, en azından hayal içinde ölürsün.”

Sürekli sizi engellemeye çalışan insanlar hayatınıza girerler ve artık hangi nedenle bilmiyorum, sizin üzerinize “gübrelerini” bırakma ihtiyacı hissederler. Kendi korkularını, vazgeçişlerini sizinmiş gibi, size kusarlar ve sizi başaramayacağınıza ikna etmeye çalışırlar. Görmezden gelin, çünkü kim olduğumuza, ne yaptığımıza ve ne başarabileceğimize ilişkin inançlarımızın yönlendirdiği bir dünyada yaşıyoruz. Siz hayallerinizi inançlarınız yapmaktan vazgeçmeyin.

Mistikler “Alemlerin aslı hayaldir” derler.

Hayaller, gerçekleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen tohumlardır. Tohumu toprağa atıp, sürgün vermesini beklersin.

Sana biri “Sen bunu yapamazsın” derse umursama. Herkes bir şeyler söyler, sen işine bak! Önemli olan senin ne söylediğin. İnsanlar kendi yapamadıkları şeyleri, senin yapabileceğini sanmazlar. İşte asıl önemli olan şey, kimsenin yapamadığını yapmak, kimsenin düşünemediğini düşünmek, farklı olmaktır. Farklı olanlar en başarılı olanlardır.

Bazen düş kırıklıkları olur, olsun varsın! En azından denedin. Hayal ettin. Aslında düş kırıklıklarının nedeni, senin hayal ettiğin sonuçlara, tahmin ettiğin yol ve araçlarla gitmemiş olman, beklemediğin sonuçlarla, yollarla karşılaşman yüzündendir. Sakın vazgeçme ve hayallerinin peşini bırakma! Büyük işler yapanlar daima vazgeçmeyenlerdir!

Hayallerinizin önündeki en büyük engel sizsiniz! İzin verin gerçekleşsinler! SİZE RAĞMEN….

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Adile ÇAKA   -  Bağlantı 6 Mayıs 2022, 11:45

Hayâl/Hayat/Hedef!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı