REKLAMI GEÇ

GERÇEK MUTLULUK ŞÜKRETMEK

30 Temmuz 2013 Salı

M.Ö. III. asırda yaşamış Yunan filozofu Meneden’e, sohbet esnasında birisi, “İnsanın istediğini elde etmesi büyük bir mutluluk” dedi. Filozof bu söze şöyle karşılık verdi:”İnsanın elindekilerle yetinmesi daha büyük bir mutluluktur.”

Hiç gözlerinizi beş dakika kapatıp bir şeyler yapmaya çalıştınız mı? Yürümeye, televizyon izlemeye ya da başka bir şey yapmaya? Şimdi deneyin o zaman! Bunu yapın! Haydi yapın! Bir şey yapın! Zor mu? Çok mu zor? Doğuştan gözleri görmeyen birine sarı rengi nasıl anlatırsınız? Güneşin rengi mi dersiniz? Yoksa papatyanın mı? Yoksa sonbahardaki yaprakların rengi mi dersiniz? Ya mavi rengi anlatmak isterseniz? Denizin rengi mi? Gökyüzü mü? Ya yeşili nasıl anlatırsınız? Yaprakların, ormanların ağaçların rengi mi? Hiç televizyonun sesini tamamen kapatıp bir film izlediniz mi? Haydi yapın! Bunu yapın! Güzel mi? Değil mi? Merak ediyorsunuz herhalde ne konuştuklarını. Şimdi de doğuştan konuşamadığınızı hayal edin. Birlikte yaşadığınız insanı arayıp bugün işten arkadaşlarınızla sinemaya gideceğinizi söyleyin.

Mutlu olmak için ne çok nedenimiz var değil mi? Gördüğümüz işitebildiğimiz, konuşabildiğimiz, sıcağı soğuğu, kuş kanadının yumuşaklığını, ceviz kabuğunun sertliğini hissedebildiğimiz için ne kadar şanslıyız. Yürüyebilecek ayaklarımız, yemeğin kaşığını tutabilecek ellerimiz olduğu için ne mutlu bize… Biz düşünmeden çarpan kalbimiz, nefes almamızı sağlayan akciğerlerimiz var. Bir tek hücre bile, bir tek saniye görevini yapmakta gecikse vücudumuzda zincirleme kazalar olur ve her şey yoldan çıkar.

Bu liste o kadar uzayıp gider ki… İşiniz, eviniz, arabanız, sağlığınız, dostlarınız, aileniz, sevdikleriniz için şükredin, teşekkür edin. Her şeyden öte her sabah yeniden doğduğunuz ve nefes aldığınız için şükredin. Şükretmek mutluluğa giden kısa yollardan biridir ve en önemlisidir.

Şükrettikçe şükrettikleriniz daha da artacak,daha da güzelleşecek.
Haydi şimdi şükredeceklerinizin bir listesini yapın. Beyaz bir kağıda madde madde yazın. Her gün bu listeye yeni eklemeler yapın! 21 gün sabah akşam listeyi okuyun! Sabah uyanınca ve gece yatmadan önce… Sonra 10 gün ara verin ve tekrar 21 gün okuyun.Gün içinde sizi mutlu eden,sevindiren olay ve durumlarla,insanlarla karşılaştığınızda,her biri için tekrar tekrar şükredin.Şükretmek sizin için artık farkında bile olmadan yaptığınız bir alışkanlık haline geldiğinde,bakın hayatınız nasıl değişecek!

Önce olumlu duygular artacak sonra enerjiniz değişecek ve gittikçe büyüyecek. Sahip olduklarınıza odaklandıkça mutluluk ve huzur duygunuz artacak; sağlık, şifa, bolluk, bereket ve farkındalığınız artacak… Haydi şimdi deneyin!buyrun….
Tolstoy’a, “Nasıl mutlu olursunuz?” diye sorduklarında şu cevabı vermiş: “Sahip olduğum şeylere şükrederek, sahip olamadıklarıma ise hiç üzülmeyerek.”

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Nur Cem   -  Bağlantı 19 Eylül 2013, 11:49

Sıradan gibi gördüğümüz mucizelere, güzelliklere sahibiz.
Başarılarınızın devamını diliyorum ve kitabınızı merakla
bekliyorum. Sevgilerimle…

mrtcn   -  Bağlantı 11 Ağustos 2013, 22:10

Mutluluk bugün benimleydi. Üstüne bu yazı yaşamım da ki cilalı taş devrinin cilası oldu 🙂

mehmet fıçı   -  Bağlantı 30 Temmuz 2013, 20:22

yaşadığım için şükrediyorum,sağlıklı olduğum için şükrediyorum.yürüyebildiğim,görebildiğim,duyabildiğim hissedebildiğim için,türk olduğum için,türkiye gibi güzel ülkede doğduğum içinşükrediyorum.

umit saglicak   -  Bağlantı 30 Temmuz 2013, 13:40

CNM SUKRETME FELSEFESI COOK GUZEL OLMUS GONLUNE SAGLIK DIYOR VE BUNU UYGULAYAN TUM DUNYA OLSUN DIYORUM YOLUN ACIK VE ISIK OLSUN DIYORUM

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı