REKLAMI GEÇ

OPTİMUM DENGE MODELİ

11 Kasım 2013 Pazartesi

Bazı anlar vardır ki, an’da değişim saklıdır.1 derece olmadan su kaynayıp buhar olmaz, bir damla olmadan su taşmaz.

Bazı günler vardır ki, bir hayat biter diğeri başlar.

Bazı döngüler vardır ki, hayatınıza anlam katar.

Bazen de öyle miladlar vardır ki, yolunuz değişir…
Tamer Dövücü, 27 yıllık bir emekle, felsefe, kişisel gelişim ve psikoterapiyi birleştirerek OPTİMUM DENGE MODELİ’ni (ODM) oluşturmuş.

Hayat nasıl çalışır?

Biz ne yapıyoruz?

Bana ne oldu?

Ben bunu nasıl çözerim?

Optimum Denge Modeli; bireyde, ailede, business (iş yaşamında) ve toplumda aynı şekilde işleyen bir yaşam modeli. Psikoterapide, tedavide, eğitimde, iş dünyasında kullanılabiliyor.

İnsan ve evren, düzen ve düzensizlik üzerine kurulu ise, doğal ve düzenleyici sistemlerimizin dengede olması gerekir. Biz bu düzen- düzensizlik ve uyum- uyumsuzluk üzerine kurulu olan haritada hareket ederiz.

Bilmek ve yapmak biraraya gelince oluruz. Olmak için sadece bilmek ve yapmak yetmez, anlam oluşmaz.

Tepkisel ve stratejik düşünceyle kendimize ve hayata doğru anlam veremeyiz. Sistemik düşünmeyi öğrenmenin ve hayatı doğru anlamlandırmanın yolu Optimum Denge Modeli.

Bakmanın ötesine geçip, hayat denilen tiyatroyu ve sahneye girip çıkan insanları ve sahnedeki BEN’i seyretmenin yolu.

“Hayatı akılla anlayamazsınız, bir de yürek kısmı vardır.” der Tamer Dövücü; akıl, yürek ve emek dengesini kurmak için bilgelik gerek; Ne arıyorsan aramaktan vazgeç! Hepsi hayatın içinde!

Hepimiz bir şeyler arar dururuz. Ne aradığımızı bilmeden. Bazen bildiğimizi sanır, onu elde edince başka bir şey aramaya koyuluruz. Hayat dengeyi severmiş bilmeden; Her şey bir sistemmiş, birey, aile, iş hayatı, toplum, doğa, insan vücudu, hatta hayatın kendisi. Ve sistemler denge ararmış bilmeden…

Optimum Denge Modeli bir harita verdi elime, bir de pusula…

Artık yolumu bulabilirim…

Akvaryumdan çıkıp, okyanuslara dalabilirim…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

Semra Keskin   -  Bağlantı 12 Kasım 2013, 12:46

Çok net anlatmışsın.Eline sağlık.Keşke herşeyi öğrenebilsek…

Leyla   -  Bağlantı 12 Kasım 2013, 11:15

Mukaddes Hanim , Optimum Denge Modeli Eğitimine katılan biri olarak bu güzel yazınız, anlatımınız icin Size teşekkür ederim. Benim icin ODM , hayatımın miladıdır diyebilirim. ODM’den önce ODM’den sonra 06.03.2012…Bizi kendimizle tanıştıran, zihnimizde ki sisi dağıtan, sorularımıza cevap bulmamızı sağlayan, Sayın Tamer Dövücü’ye Sizin araciliğinizla sevgi ve saygılarımı sunarken bir de not iletmek istiyorum; Tamer Bey, iki dakika bile sürmeyen terapiniz sayesinde Ben artık hamam böceklerinden KORKMUYORUM! Tamam, Onları elime alıp ilgi göstermiyorum ama onları gördüğümde de çığlıklar atıp kaçmıyorum..;))
Tamer Bey’i ve bize sunduğu bu mükemmel eğitimi anlatmak icin kelimeler kifayetsiz kalır. O bir BİLGE ve ne gurur vericidir ki bir TÜRK…
Istanbul’da katıldığım,ODM Eğitiminin sonunda;Tamer Bey bizlerle vedalaşirken, Egitimlerini, Almanya’da , İzmir’de ,Bursa’da ve Ankara’da da gerçekleştireceğini belirtip şöyle dedi; “-Sadece SEVDİKLERİNiZi yönlendirin..!
Mukaddes Hanim, ben de bu içten yönlendirmeniz icin ayrıca teşekkür ederim.
Sevgilerimle Leyla…

adem gümüşa   -  Bağlantı 11 Kasım 2013, 14:12

Mukaddes hanım diger yazılarınız gibi bu yazınız sade ve güzel olmuş. tabiki felsefe ağır konudur.insanlara sıkıcı gelebilir…yine de harika bir yazı kısa ve öz olmuş Allah kalemine güç ve kuvvet versin….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı