REKLAMI GEÇ

ISO 27001 Tanımı ve ISO 27001 Nedir?

24 Eylül 2021 Cuma

ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sistemi için uluslararası standarttır. Bir bilgi güvenliği yönetim sistemi (BGYS) için spesifikasyonlarını belirler. Burada İngilizce yazılmış ve https://www.itgovernance.co.uk/iso27001 web sitende yer alan ISO 27001 tanımı: ISO 27001 Nedir? makalesinden çok sayıda alıntı yer almaktadır.

Bilgi güvenliği yönetim sistemi standardının en iyi uygulama yaklaşımı, kuruluşların insanları, süreçleri ve teknolojiyi ele alarak bilgi güvenliğini yönetmelerine yardımcı olur.

ISO 27001 Standardı sertifikası, dünya çapında BGYS’nizin bilgi güvenliği en iyi uygulamalarıyla uyumlu olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.

Bölüm ISO 27000 serisi bilgi güvenliği standartlarının ISO 27001 “bir BGYS iyileştirmek sürekli bakımını, işletmek, uygulamak, izlemek, gözden kurmak ve örgütler yardımcı olan bir çerçevedir.

ISO 27001 bilgi güvenliği standardının en son sürümü, 2005 yinelemesinin yerini alarak Eylül 2013’te yayınlandı.

Bilgi güvenliği yönetimi ilkelerine ve ISO 27001 giriş için, en çok satan bilgi güvenliğine giriş ve ISO 27001 bir eğitim kılavuzu amacıyla destek almanız faydalı olabilir.

ISO 27001 belgelendirme projesine öncülük ederek, standardı uygulamak için ne gerektiğini anlıyoruz. Projeniz boyunca, ilk boşluk analizi yapmaktan bir belgelendirme kuruluşu seçmeye kadar size destek olabiliriz. Size nasıl yardımcı olabileceğimiz hakkında daha fazla bilgi için uzmanlarımızdan biriyle konuşun.

ISO 27001 Dokümanlarını Hazırlamak

ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sistemi dokümanları ve eğitimleri almak önemlidir. Eğitim almadan da bilgi güvenliği yönetim sisteminin çeşitli prosedür, talimat ve formlarını hazırlayabilirsiniz. Asıl önemli olan ise ISO 27001 politikaları olup https://adldestek.com/ web sitesi bu desteği online sağlamaktadır.

BGYS, kurumsal bilgi varlıklarının gizliliğini, bütünlüğünü ve kullanılabilirliğini güvence altına almaya yönelik bütünsel bir dokümantasyon yaklaşımıdır.

İnsanları, süreçleri ve teknolojiyi içeren politikalar, prosedürler ve diğer kontrollerden oluşur.

Düzenli bilgi güvenliği risk değerlendirmeleriyle bilgilendirilen bir BGYS, bilgi varlıklarınızı güvende tutmak için verimli, risk tabanlı ve teknolojiden bağımsız bir yaklaşımdır.

Bir BGYS’nin nasıl uygulanacağına ilişkin ücretsiz raporları, broşürleri, bilgi grafiklerini ve yeşil belgeleri indirin.

ISO 27001 akreditasyonunu anlayın ve projenizi desteklemek için çeşitli çözümlerle sertifika alın.

ISO 27001 uyumlu bir BGYS’yi uygulamak ve denetlemek için sektör lideri nitelikler ve pratik beceriler kazanın.

Risk yönetimi, bir güven vermenin temel taşını oluşturur. Tüm BGYS projeleri, hangi güvenlik kontrollerinin uygulanacağını ve sürdürüleceğini belirlemek için düzenli bilgi güvenliği risk değerlendirmelerine dayanır.

Dünyanın ilk ISO 27001 belgelendirme projesine öncülük ederek, Standardın küresel öncüsüyüz. Uzmanlığımızı paylaşalım ve ISO 27001 uyumluluğu yolculuğunuzda size destek olalım.

Siber risk yönetimi karmaşıktır ve herkese uyan tek bir çözüm yoktur. Siber güvenlik ürünleri ve hizmetleri, herhangi bir kuruluşun gereksinimlerine uyacak şekilde uyarlanabilir.

Danışmanlık hizmetlerinden eğitime, personel bilinçlendirme programlarına, güvenlik testlerine, dokümantasyon araç setlerine, standartlara, yazılımlara, kitaplara ve kılavuzlara kadar, güvenlik programınızı desteklemek ve geliştirmek için ihtiyacınız olan her şeye sahibiz.

Siber güvenlik kritik bir iş sorunudur. Ücretsiz yeşil belgemiz, Siber Güvenlik Yönetim Kurulu için bir sorun, siber güvenlik ve veri korumanın neden yönetim kurulu düzeyinde kaygılar olduğunu, siber güvenliğe aktif olarak ilgi göstermemenin neden bir direktörün sorumluluklarının ihlali anlamına gelebileceğini ve ISO 27001 ve ISO 22301, kuruluşların siber dayanıklılıklarını etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olabilir.

BT Yönetiminin kuruluşunuzun gizlilik yasalarına uymasına ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini uygulamasına nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin. Gizlilik risklerinizi ve yasal uyumluluk gereksinimlerinizi ele almak için entegre bir yaklaşım benimseyin. Ücretsiz gizlilik broşürümüzü indirerek veri gizliliği uyumluluğu ihtiyaçlarınızı karşılamanıza nasıl yardımcı olabileceğimizi öğrenin.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı