REKLAMI GEÇ

Güney’de atıl okul binası hastane olacak

Güney’de atıl okul binası hastane olacak

Denizli’nin Güney İlçesi’nde atıl kamu binalarından biri olan Yaşar Kımıl Endüstri Meslek Lisesi, Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, 112 istasyonu ve İlçe Devlet Hastanesi olarak hizmet verecek. İl Genel Meclisi, binanın tadilatı ve güçlendirme çalışmaları için 636 bin 610 TL ödenek ayıracak.

/ DENİZLİHABER / 7 Mart 2014 Cuma, 14:36

ŞENGÜL BOZ
İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi gerçekleştirdi. Toplantıda, valilik tarafından gündeme alınması teklif edilen 6 madde görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Güney İlçesi’nde uzun yıllardan beri atıl durumda olan Yaşar Kımıl Endüstri Meslek Lisesi binasının tadilatı için ödenek aktarılması konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

ic

35 YIL ÖNCE YAPILMIŞTI
Pratik Sanat Okulu olarak 1979 yılında inşa edilen daha sonra, Endüstri Meslek Lisesi ve Çok Programlı Lise olarak hizmet veren bina, öğrencisi olmadığı için 10 yıldan bu yana boştu. Cam ve çevrelerinin kırıldığı, bakımsızlıktan sıvaları dökülen bu bina, İlçe Devlet Hastanesi, Aile Sağlığı Merkezi (ASM), Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) ve 112 Acil Servis binası olarak değerlendirilecek.

anons

636 BİN TL ÖDENEK TALEP EDİLDİ
Valilik, okul binasının güçlendirilerek Hastane olarak kullanılması amacıyla gerekli olan 636 bin 610 TL ödeneğin, İl Özel İdaresi bütçesinden, Güney Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne aktarılmasını talep etti. İl Genel Meclisi, konuyu incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ödenek aktarılması talebinin meclis tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı