REKLAMI GEÇ

PAÜ’de sanat rüzgarı esmeye devam ediyor

PAÜ’de sanat rüzgarı esmeye devam ediyor

Pamukkale Üniversitesi’nde Sanat Kolonisi Günleri, heykel resim gibi atölye çalışmalarının yanında söyleşilerle devam ediyor.

/ DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2010 Perşembe, 17:34

PAÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşilere, Denizlili sanatseverler, kolonide çalışmalar yapan sanatçılar, akademisyenler ve öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Etkinlik kapsamında Türkiye’nin önde gelen ressamlarından Bedri Rahmi’nin öğrencisi Ünlü Ressam Mustafa Pilevneli, gerçekleştirdiği söyleşide, yaptığı atölye çalışmaları ve sanat yolculuğunda önemli kilometre taşı olan olayları dinleyenlerle paylaştı. Pilevneli, arkadaşlarıyla bazı zamanlar 3 gün boyunca atölyeden çıkmadan geceli gündüzlü çalışıp 150’ye yakın resim yaptığı günlerden bahsederek, resme olan bağlılığını ifade etti.
Resim alanında yaptığı çalışmalar sırasında, gravüre ilgi duymaya başladığına değinen Pilevneli, daha sonraları bu ilginin, öğrencilerine ders verdiği bir tutkuya dönüştüğünü söyledi. Pilevneli, gravür atölyesi kurup, çalışmalar yaparak yarışma ve bienallere katıldığını dile getirdi.

Söyleşilerde, Denizlili Ünlü Ressam İbrahim Çallı’nın torunu, Ressam Yaşar Çallı da sanatseverle buluştu. Hayat hikâyesi ile başlayan söyleşide Ressam Çallı, izleyenlerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşide Yaşar Çallı, Denizli’deki sanat hareketlerinin, Ziya Tıkıroğlu’nun belediye başkanlığı döneminde, Sanat Sevenler Derneği’nin kurulması ile başladığına değinirken, o zamanlarda derneğin şehre kattığı hava sayesinde, Denizli’ye her zamankinden farklı bir heyecan geldiğini söyledi. Çallı, daha sonra şehirdeki sanat hareketlerinin Eski Belediye Başkanı Ali Marım zamanında koloni çalışması olarak devam ettiğini, Ali Marım’ın görevden ayrılması ile koloni çalışmalarının sonlandığını belirtti. Denizli’de açılan çalışma atölyeleri ve galerilerle, Denizlili sanatçıların sanat yapabilme imkânı bulduğunu belirten Ünlü Ressam, günümüzde her nesilden birçok sanatçının bu atölyelerde güzel işlere imza attığını dile getirdi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın büyük desteği ile sanat kolonisi çalışmalarının tekrar başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Ressam Çallı, kolonide ‘tarihe ağıt’ serisi olarak adlandırdığı eserlerinden örnekler sundu.

Kanadalı Modern Resim Sanatçısı Graham Peacock da sanat kolonisi kapsamında gerçekleştirdiği söyleşide, sanatını ve sanata bakış açısını ifade etti. Modernizm akımının inceliklerini izleyenlerle paylaşan Peacock, yaptığı sunumda görsel örnekler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı