REKLAMI GEÇ

Dün gece Denizli’de neler yaşandı?

Dün gece Denizli’de neler yaşandı?

Türkiye dün gece Cumhuriyet tarihinin en kritik günlerinden birini yaşadı. FETÖ yanlısı bazı askerler tarafından darbe girişiminde bulunulması, tüm Türkiye’yi olduğu gibi Denizli’yi de ayağa kaldırdı. Denizlihaber.com’un tüm kadrosu gece boyunca görev başındaydı. Denizli’de yaşananları, darbenin yansımalarını ve tepkileri dakika dakika okuyucularına aktardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2016 Cumartesi, 17:02

İşte an be an darbe girişimi ve ardından Denizli’de yaşananlar:

SAAT 23.00: DARBE HABERİ ALINDI
Saat 23.00 sıralarında FETÖ yanlıları Ankara ve İstanbul’da eş zamanlı olarak darbe girişimini başlattı. Köprüler kapatıldı, Atatürk Havalimanı’na tanklar yürüdü, bir çok kritik nokta darbeci askerler tarafından abluka altına alınmaya başlandı. Bu dakikalardan itibaren hükümet kanadından da açıklamalar gelmeye başladı, darbe girişimi doğrulandı.

denizli-darbe-girisimi-gergin-saatler-anons

23.30: VALİLİK ÖNÜNDE POLİS ENGELİ
Türkiye genelinde kritik noktaların darbeci askerler tarafından kontrol altına alınmaya çalıştığı bilgileri Denizli Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Emniyet Müdürlüğü ve Denizli Valiliği önünde önlemler artırıldı. Valilik önüne çevik kuvvet polisleri sevk edildi, önlem alındı. Polisler uzun süre muhtemel bir asker müdahalesine karşı konuşlandı.

23.30: ASKER KIŞLADAN ÇIKTI
Darbe girişiminden yaklaşık yarım saat sonra Denizli 11. Komando Tugay Komutanlığı’nda hareketlenme başladı. İçerideki hareketlilik kısa sürede kışla dışına sıçradı, 3 ayrı kafile birbiri ardına Tugay’dan çıkış yaptı. Komandolar, Ulus Caddesi’nden Çardak Havaalanı’na doğru yola çıktı.

denizli-polise-goreve-don-cagrisi-anons

23.45: POLİS GÖREVE ÇAĞRILDI
Denizli’deki hareketlilik her geçen dakika arttı. Saat 23.45 sıralarında polis telsizlerinden birbiri ardına anonslar yapılmaya başlandı, izindeki tüm polislerin görev yerlerine gitmesi istendi. Telsizlerden de mevcut durum dışında bir iletişimin kurulmaması istendi. Askerin kışladan çıktığı bilgisinin alınması, polisi daha da hareketlendirdi.

denizli-cinarda-kalabalik-artiyor-anons

00.30: CUMHURBAŞKANI SOKAKLARA ÇIKIN ÇAĞRISI YAPTI
Saat 00.30 sıralarında Delikliçınar Meydanı’nda hareketlilik başladı. Önce bir grup AK Partili, ardından da vatandaşlar meydana gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Alanlara çıkın, darbeye izin vermeyin” çağrısı Denizli’de kısa sürede karşılık buldu, Denizlililer dalga dalga Delikliçınar Meydanı’na akın etmeye başladı. Kısa süre içinde meydanda toplananların sayısı on binleri buldu, Delikliçınar tarihinin en kalabalık anlarını yaşadı. Darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, hükümete destek verdi.

denizli-havalaninda-hareketlilik-anons

00.45: ÇARDAK HAVAALANI KARANLIĞA GÖMÜLDÜ
Çardak Havaalanı’nın darbeciler tarafından kullanılacağı bilgisinin alınmasının ardından havaalanında teyakkuza geçildi. Işıklar kapatıldı, jeneratörler devre dışı bırakıldı. Tüm personel dışarı çıkarılırken, çevrede de polisler geniş güvenlik önlemi aldı. Ayrıca hava trafiğinin engellenmesi için piste iş makineleri sokuldu, tamamen inişlere kapatıldı.

denizli-cardak-havaalaninda-hareketlilik-suruyor-anons

01.00: ÇARDAK HAREKETLENDİ
Denizli 11. Komando Tugayı’ndan çıkan askerler Çardak’a geldiklerinde ummadıkları bir direnişle karşılaştı. Karayolu vatandaşlar tarafından kesildi, askerlerin geçişine izin verilmedi. Vatandaşlar uzun süre askerlerin geçişine engel oldu, asker yanlış yola girdi, burada ablukaya alındı.

denizli-sahin-tin-aciklama-anons

01.30: GERGİNLİK YÜKSELDİ
Delikliçınar Meydanı’ndaki kalabalık arttıkça gerilim de yükseldi. Darbe girişimine engel olmak için çabalayan vatandaşlara AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı, kalabalık daha da ateşlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Müftü Ahmet Hulusi’nin Kuvay-ı milliye hareketini başlattığı sancakla Delikliçınar Meydanı’nda toplananların karşısına çıktı, kalabalığa seslendi. AK Parti Denizli Millekvekili Şahin Tin de vatandaşlardan demokrasiye sahip çıkmalarını istedi.

denizli-belediye-kamyonlari-tugaya-yoneldi-anons

01.40: İŞ MAKİNELERİ DEVREYE GİRDİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs, kamyon, iş makineleri ve çöp araçları birbiri ardına toplanmaya başladı. Delikliçınar Meydanı’na gelen araçlar Lise Caddesi’ne yöneldi. Beklenmedik bir şekilde 11. Komando Tugay Komutanlığı’na giden Büyükşehir araçları önce Lise Caddesi’ni, ardından da Tugay’ı çevreledi, ablukaya aldı. Kışla’nın girişi de dozerler tarafından araç giriş çıkışına kapatıldı.

denizli-halk-atm-benzinliklere-yoneldi-anons

01.45: VATANDAŞLARDA TEDİRGİNLİK BAŞLADI
Darbe girişiminin tüm hızıyla sürdüğü anlarda Denizlililer, geçmişte yaşadıkları tecrübeler ışığında büyük panik yaşadı. Darbenin gerçekleşmesi halinde yaşayacakları zorlukların farkında olanlar kendilerini dışarı attı, para çekmek isteyenler ATM’lerin önünde, benzin almak isteyenler de akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Açık buldukları her bakkala giren Denizlililer, bulabildikleri tüm gıda maddelerini almaya çalıştı.

denizli-yerel-televizyonlarin-uydu-yayini-kesildi-anons

01.50: TELEVİZYON YAYINLARI KESİLDİ
Derbe girişiminde bulunanlar Türksat ana merkezini bombaladı. Uydudan yayın yapan bir çok televizyon ile birlikte Denizli’nin 3 yerel televizyonunun da yayınları kesildi. Karasal yayınlar ise devam etti.

03.30: Türkiye genelinde darbe girişiminin büyük oranda engellendiği yönündeki haberler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere siyasilerin açıklamaları, darbe tepkilerini şenliğe dönüştürdü. Delikliçınar Meydanı’na mehter takımı getirildi, konser verildi.

denizli-normele-donuyor-anons

04.30: DENİZLİ NORMALE DÖNÜYOR
FETÖ yanlılarının darbe girişimlerinin büyük oranda püskürtülmesi Denizli’de hayatın yavaş yavaş normale dönmesini sağladı. Delikliçınar Meydanı’nı dolduranlar evlerine gitmeye başladı. Ancak bir grup Denizlili demokrasi nöbetini sabah saatlerine kadar sürdürdü.

Bu dakikadan sonra Denizli normal hayatına geri döndü. Ancak sabah saatlerinde yeniden hareketlilik başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı