REKLAMI GEÇ

12 HAZİRAN GENEL SEÇİMLERİNE DOĞRU

Denizli Belediyesi Başkanı Nihat Zeybekci’nin istifa ederek milletvekilliğine soyunması, ilimizdeki siyasi dengeleri ters yüz etmesi bekleniyordu. Ama bu olmadı. Sanki Denizli halkı 12 Haziran seçimlerinde kime oy vereceğini biliyormuş gibi sessizliğini ve suskunluğunu koruyor. Şu ana kadar, bütün siyasi partiler hareketli bir gündem yaşarken, MHP ne hikmetse geçmiş dönemlerden daha çok sessizlik içinde. Aday adaylarının isimleri dillendirilmesine rağmen, şu ana kadar Cafer Birtük, Ayşen…

/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2011 Pazar, 15:22

Denizli Belediyesi Başkanı Nihat Zeybekci’nin istifa ederek milletvekilliğine soyunması, ilimizdeki siyasi dengeleri ters yüz etmesi bekleniyordu. Ama bu olmadı. Sanki Denizli halkı 12 Haziran seçimlerinde kime oy vereceğini biliyormuş gibi sessizliğini ve suskunluğunu koruyor.

Şu ana kadar, bütün siyasi partiler hareketli bir gündem yaşarken, MHP ne hikmetse geçmiş dönemlerden daha çok sessizlik içinde.
Aday adaylarının isimleri dillendirilmesine rağmen, şu ana kadar Cafer Birtük, Ayşen Berberoğlu, haricinde aday adaylığı konusunda net bir duruş sergileyen olmadı. Gerçi önümüzde daha epey zaman var. Bu zaman zarfında saflar iyice netleşecektir.

Sevgili okuyucularım, genel seçimlerin Denizli de MHP’ye ne getirip ne götüreceğini, halktan ve MHP tabanından aldığım izlenimleri bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki günlerde diğer siyasi partilerin tabanları tarafından belirten görüşleri de burada aktaracağım.

Yazıma başlarken şunu belirtmek istiyorum.
Kişileri asla hedef almadan, fakat bazı gerçekleri de kamuoyuna açıklamanın vicdani sorumluluk olduğuna inanıyorum.
Açıkça ifade etmek istediğim şudur, bir gazeteciden öte önce ülkücü ve Türk milliyetçisiyim. Bu nedenle Türk milliyetçilerinin dolayısıyla MHP’nin iktidarından ancak mutluluk duyarım.

Denizli Kamuoyu ve parti tabanı “MHP’de aday tespitlerinde yanlışlık yapılmaz ise Denizli’de 1.parti olur. Aday tespitinde sıkıntı olur, halkın ve tabanın istediği adaylar sıralamada olmaz ise o zaman MHP 1 milletvekili çıkarmakta zorlanır.” görüşünde.
Ülkemizde olduğu gibi, Denizli’de de MHP ve halk adaylarda şunu görmek istiyor:
-Adayın halktan ve haktan kopuk olmasını istemiyor
-Mücadeleci ruha sahip olmasını istiyor
-MHP’ye gelir gelmez hemen milletvekili olmak arzusunda olanları istemiyor.
-AKP ile birebir mücadele edecek ve AKP’yi iyi bilen aday istiyor.
-Geçmişinde defosu olmayan aday istiyor.
-Adayın seçildiği taktirde 3-5 kişinin değil, tüm Denizlilerin milletvekili olmasını istiyor.
Bu şartlarda MHP’nin çıkaracağı adayların başarısı, hem davanın, hem de T.C Devleti’nin geleceğinin teminatı olacaktır. Ancak yaklaşık 4 yıldır MHP Denizlide sanki milletvekili olmayan parti gibi algılanıyor. Hep iç çekişmelerin yaşandığı parti gibi görünmektedir. Bu görüntünün sorumluluğu öncelikle Sayın Milletvekili Emin Haluk Ayhan’a aittir. Bu vesile ile bir ülkücü olarak, taban araştırmasından elde ettiğim bilgilerin ışığında kendisine bazı sorular sormak istiyorum. Sorularıma ve Denizli halkına tatmin edici cevap verir ise, şahsım olarak da arkasında olmaktan şeref duyacağım.
Sn. milletvekili Emin Haluk Ayhan’a şu soruları yöneltmek istiyorum;
-2007 genel seçimlerine girmeden önce Denizli’den aday olmayacağınızı söylediniz mi?
-Denizli’den aday olmadan Aydın ilinden aday olmayı düşündünüz mü?
-Denizli’den aday olmaya karar verdiğinizde Denizli’de kimlerin desteğini aldınız?
-2007’de Denizli’de milletvekili seçildikten sonra 1 yerel seçim birde halk oylaması geçirdiniz. Seçim ve halk oylamasında 18 ilçe 70 belde 410 köy 58 merkez mahallenin kaçına gittiniz?
-Daha öncede yazmış olduğum gibi Denizli MHP’deki grupları ve tabanı kaynaştırmak için hangi sosyal toplantıları yaptınız.
-Sn.Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli 2007 seçimler ve anayasa oylamasında bir çok ili gezerken Denizli’ye neden gelmemiştir?
– Milletvekili seçildiğinizden bu yana 43 ay geçti, 43 ayda kaç defa Denizli’ye geldiniz?
-Yerel seçimlerde belediye başkanı adaylarının, belediye meclis üyelerinin ve il genel meclisi üyelerinin tesbitin de etkiniz oldu mu, yoksa bu adayları taban mı tesbit etti?
-Özellikle aday gösterilmeyen yerlerdeki ilçe ve belde başkanları hakkında Denizli il yönetimi ve siz E.Haluk Ayhan olarak ne gibi tasarruf da bulundunuz?
-Denizli MHP meclis üyesi Selma Erkan 2 Ekim günü referandumda evet dediği için partiden istifa etti. Selma Erkan’ın aday gösterilmesinin nedeni Ümit Bahtiyarın eşinin arkadaşı olması mıdır? Bu seçimde sizin tercihiniz oldu mu?
-Bugünden bir çok aday adayı ortaya çıkmaya başladı. Ancak siz E.Haluk Ayhan olarak sırasıyla Feridun Ünal’a, Ümit Bahtiyar’a, Cafer Birtürk’e, Ali İpek’e ve İbrahim Tan’a milletvekili sıralamasında bu kişilere ayrı ayrı 2.sıra sözü verdiğiniz, hem basında hem de tabanda sıkça konuşulmaktadır?
Tabanda ve kamuoyunda bu tartışmalar sürerken bu konuda herhangi bir açıklamada bulunulmadığı için bu davranışlar kamuoyunda ve tabanda endişe ile izlenmektedir.
Hal böyle olunca MHP ile yakından uzaktan ilgisi olmayan Ali İpek, İbrahim Tan, hatta belediye başkan adayı olmasına rağmen taban tarafından kabullenilmeyen Ümit Bahtiyar’ın ön plana çıkarılması MHP’ye zarar vermektedir.
Sayın Milletvekili, bu soruları ben değil Denizli size soruyor. Bu soruların muhatabı siz olduğunuz için Denizli kamuoyunu aydınlatmakta sizin görevinizdir.

Maksadım kimseyi incitmek değil, 12 Haziran 2011’de yapılacak seçimlerde MHP’nin başarılı olması için halkın sorduklarına sadece aracı olmak istedim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı