REKLAMI GEÇ

Dalaman Çayı’nda içler acısı manzara

Dalaman Çayı’nda içler acısı manzara

Acıpayam’dan da geçen Dalaman Çayı’nın bu hafta sonu çekilen fotoğrafları yürekleri dağladı. Temizleme ve ıslah çalışmalarının sürdüğü Dalaman, temiz bir akarsu yatağından çok çöplüğü andırıyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2014 Çarşamba, 09:01

Kirliliğiyle sürekli gündeme gelen Dalaman Çayı’nın son çekilen fotoğrafları, yaşanan problemi bir kez daha gündeme getirdi. Acıayam’la ilgili konularda fikir beyan eden ve ilçe için çalışan derneklerin başında gelen Girenizlililer Derneği’nin başkan yardımcısı Sabit Kızılhan’ın çektiği ve facebook hesabından paylaştığı görüntüler, çevre duyarlılarını üzdü.

MİDE BULANDIRICI GÖRÜNTÜ
Islah ve temizleme çalışmalarının sürdüğü akarsuda kirlilikten ötürü balık ölümlerinin yaşandığını görüntüleyen Kızılhan, çöplüğü andıran görüntüleri de paylaştı. Çocukluk yıllarında bu akarsuda yüzüp balık avladıklarını belirten Kızılhan, “Hatta buranın suyundan içerdik. Ama son gördüğüm manzara karşısında hem midem bulandı. Hem de vicdanım sızladı” dedi.

KİRLETEN KAYNAKLAR BULUNMALI
Gittiği yerlerde bölge halkıyla da görüştüğünü ve suyun kirliliği ile ilgili çok fazla şikayet geldiğini belirten Kızılhan, “Halk temizleme çalışmalarından memnun. Ancak derenin bir daha kirletilmemesini ve eski günlerine dönmesini istiyorlar. Birçok çiftçimiz tarlasının yanı başından geçen suya sevineceğine üzülüyor. En kısa sürede bir heyet oluşturularak Dalaman çayının hangi noktalarında kirletilmesi için girişim varsa onu engellemesi gerekiyor. Yarın çok geç olmadan el birliğiyle bu konuda bir çözüm bulmamız lazım” diye konuştu.

Yorumlar

salih acur   -  Bağlantı 21 Eylül 2014, 17:59

15 yıl öncesi çok güzel bir dalaman çayımız vardı şimdi o güzellikten eser yok neden bu gülliği kirletiyoruz neden başkalarını düşünmeden kendi çıkarlarımızı düşünürüz.ne olur çevremizi kirletmeyelim duyarlı olalım lütfen dalan çayını kurtaralım.

Mesut DİNÇ   -  Bağlantı 27 Ağustos 2014, 18:29

Acıpayam Akşar köyündenim.Bu çay köümüzün altından geçer.ve Sabit beyin dediği gibi önceleri balık ihtiyacımızı bu çaydan alırdık.Kenarını deşer çıkan sudan içebilirdik.Ama şimdi içler acısı.ne balık kaldı eskisi gibi nede içilecek tarlaya verilecek su.resmen kokuyor.bu çaya atık sularını veren fabrikalar köyler neresi olursa tesbit edilip önlem alınmalı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı