REKLAMI GEÇ

Dalaman’ı arıtma tesisi kurtaracak

Dalaman’ı arıtma tesisi kurtaracak

Yıllardır kirliliğiyle ilgili gündeme gelen Acıpayam Ovasının can damarlarından Dalaman Çayı için ilk somut adım geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Acıpayam’a arıtma tesisi kurulacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2014 Salı, 15:30

Acıpayam Ovasının can damarı Dalaman Çayı için yıllardır ilk adım Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Bölge halkının ve çevrecilerin zaman zaman gündeme getirdiği ama devlet eliyle dişe dokunur bir işlemin yapılmadığı Dalaman Çayı için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan arıtma tesisi yapılacağını söyledi.

İlçe ziyaretlerini sürdüren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın son durağı Acıpayam oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin tam kadro hazır bulunduğu ziyarete Başkan Zolan, Acıpayam Belediyesi ile başladı. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve kalabalık bir grup tarafından karşılanan Başkan Zolan burada belediye meclis üyeleri ile kısa bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

ÇEVRE PROJELERİNE ÖNEM VERİYORUZ
Daha sonra Başkan Zolan ve beraberindekiler Talip Özkan Konferans Salonu’nda düzenlenen Acıpayam’a bağlı mahalle muhtarları ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya katıldı. Acıpayam’a yapmayı düşündükleri projeler ve Büyükşehir’in ilçe yapılanması hakkında bilgi veren Başkan Zolan, ” Bizimle beraber Büyükşehir statüsünü kazanan illere göre tam bir yıl önce yola çıkmamızın avantajını şuan kullanıyoruz. Dersimize çalışıp geldik. Bu bölgenin ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu toplantıyı çok önemsiyorum. Bu toplantı bizim yol haritamız olacak” dedi.

ÖNCELİK ARITMA TESİSİ
Başkan Zolan devamla şunları söyledi:
“Önceliklerimizin ne olması gerektiği konusunda sizlerin fikirlerini almak istiyoruz. Geçmişte buraya geldiğimizde bizden istenenler doğrultusunda projeler hazırladık. Bunlardan en önemlisi atık su arıtma tesisi. Bölge için çok önemli olduğunu bildiğimiz Dalaman Çayı’nı yerleşim yerlerinin olumsuz etkilerinden korumamız gerekiyor. Bu sebeple burada bir arıtma tesisi yapılmasını planlıyoruz. Bu konuda çalışmalarımızın sonuna geldik. En kısa sürede bu bölgenin arıtma tesisine kavuşmasını sağlayacağız. Ayrıca yine bu bölgeye bir de katı atık depolama tesisi kazandıracağız. Evsel atıkların doğaya bu bölgeye zarar vermesini istemiyoruz. Doğal kaynakları ve verimli toprakları korumak adına Acıpayam’da çevre projelerine öncelik veriyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. Tıpkı Denizli’de olduğu gibi burada da çöplerimizi sağlıklı bir şekilde bertaraf edecek, çevremize Acıpayamımıza sahip çıkacağız.”

Toplantıda muhtarların taleplerini de alan Başkan Zolan tüm bu taleplerin öncelik sırasına göre tek tek yerine getirileceğini söyledi. Başkan Zolan ve beraberindekiler daha sonra Acıpayam’a yapılması planlanan projelere ilişkin saha incelemesinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı