REKLAMI GEÇ

Mithat Ekici doğru söylüyor

Geçtiğimiz günlerde AKP Milletvekili Mithat Ekici “Fakirin yanında kimmiş?” gibilerinden bir açıklama yaptı. Bu açıklama ile fakirin yanında olduklarını, Sosyal Yardımlaşma Vakıfı başta olmak üzere, bazı kurumlar aracılığı ile açlık sınırındaki insanlar başta olmak üzere, darda kalmış insanlara yardım yapıldığını “gururla” açıkladı. Yaptığı açıklamada, kendilerinden önceki dönemlerde iktidarların hükümetlerin aldığı borçları fahiş zamlarla aldığı için sadece zenginlere yardım edildiğini anlattı. Yani, 57.ci hükümete kadar…

/ DENİZLİHABER / 26 Ocak 2010 Salı, 16:44

Geçtiğimiz günlerde AKP Milletvekili Mithat Ekici “Fakirin yanında kimmiş?” gibilerinden bir açıklama yaptı.
Bu açıklama ile fakirin yanında olduklarını, Sosyal Yardımlaşma Vakıfı başta olmak üzere, bazı kurumlar aracılığı ile açlık sınırındaki insanlar başta olmak üzere, darda kalmış insanlara yardım yapıldığını “gururla” açıkladı.

Yaptığı açıklamada, kendilerinden önceki dönemlerde iktidarların hükümetlerin aldığı borçları fahiş zamlarla aldığı için sadece zenginlere yardım edildiğini anlattı.
Yani, 57.ci hükümete kadar gelen bütün eski hükümetler, IMF dahil olmak üzere, aldıkları kredi veya borçları yüksek faizlerle aldıkları için, ülkenin gelirleri yüksek faiz ödemelerine verildiğinden fakirin yanında olamadıklarını; AKP ise iki ve üç haneli faizleri tek haneye çektiğini ve buradan kaynaklanan gelirin ise sosyal yardımlaşmaya aktarıldığını belirtiyor.
Bu doğru olabilir..

Belki de Türkiye Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde bu kadar sosyal yardım yapılmamıştır. Ben hiç okumadım, duymadım.
İnsanlara kömür, odun dağıtımı, okullarımızda ders kitaplarının dağıtımı, yerel yönetimler tarafından önlük, eşofman dağıtılması AKP iktidarları ile başladı.
Ama tabi ki, bu sosyal yardımların bir de probaganda kısmı var. Geçmişteki hükümetler kendi probagandalarını yapmaktan ar edindikleri için bu yardımları örtülü ödenek adı altında yapmış olabilir.

Hani, Hz. Peygamber bir hadisinde diyor ya ”Yardımların Allah katında makbul olanı, sağ elin verdiğini, sol el bilmeyecek kadar gizlilik içinde” yapılmasıdır. Ama AKP bu sosyal yardımlarla alanen kendi probogandasını ilköğretim okullarına kadar soktu.

Ama bu yardımların doğru finanse edilip edilmediğinden şüphem var. Bu yardımların adaletli bir şekilde yapıldığından şüphe duyuyorum.
Bir başka deyişle; başvuru yapanlara veriliyor, yardım almaktan utanan veya kimsesi olmadığı için bu tür yardım yapan yerlere ulaşamayanlara yardım edilemiyor.
Halbuki, sosyal devlet olmanın bir şıkkı da, vatandaşının durumunu araştırmaktır. Bu araştırmanın yapılmadığını da biliyorum.
Hz. Ömer ne diyor, “Dağda bir çobanın ayağına diken batsa, sorumlusu benim. Acısını yüreğimde duyarım”
AKP kurmaylarının gururla söyledikleri “Yardımlar” meselesini bu açıdan da ele almalıyız. Zira basında çarşaf çarşaf resimleri ve televizyonlardaki görüntüler yardımların ne maksatla yapıldığını göstermektedir. !!!!
Bence Sosyal Yardım Vakfı başta olmak üzere, Deniz Feneri ve Kimse Yok mu gibi kamu yararına hizmet eden kurumların ve derneklerin yardım listeleri incelendiğinde, benim ne demek istediğim ortaya çıkacaktır.
İşte, Milletvekilimiz Mithat Ekici, bu konularda da araştırma yaptıktan sonra böyle bir açıklama yapsaydı daha doğru olurdu.
Fısıltı gazetelerinde dolaşan söylemler, gerçekte bilinenlerin aksine daha çok insana ulaşır.
Ekici’nin de bu söylenenleri duyduğunu sanıyorum.
Duymadıysa eğer, Seçmenlerinin arasına girmiyor, onlarla arada bir de olsa çay içmiyor demektir…
Benden söylemesi…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı