REKLAMI GEÇ

WhatsApp hırsızlık ağı kuran 5 zanlı tutuklandı

WhatsApp hırsızlık ağı kuran 5 zanlı tutuklandı

Denizli’de kurdukları “Kırık far” adlı WhatsApp grubundan iletişime geçerek motosiklet hırsızlığı yaptığı öne sürülen 6 kişiden 5’i tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2020 Perşembe, 10:34

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ile Acıpayam İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Denizli ve ilçelerinde son zamanlarda gerçekleşen 12 motosikletin çalınması olayı ile ilgili çalışma başlattı.

Çevrede bulunan 35 kamerayı 98 saat süre ile izleyen ekipler, olayı gerçekleştiren 6 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda öğrenciler R.Ç.Ş (16), Y.E.Y (18), H.İ.E (17) ve M.C.D (15) ile sanayide oto elektrikçilik yapan M.A (18) ve çalıntı motosikletleri satın alan G.G (20), gözaltına alındı.

Öğrenci olan gençlerin “Kırık stop farı” adıyla WhatsApp grubu kurarak buradan iletişime geçtikleri, beğendikleri motosikletlerin fotoğrafını çeken zanlıların gece çaldıkları belirlendi.

Yapılan aramalarda 2019’da çalınan 4 motosiklet de ele geçirildi. Çalıntı motosikletler sahiplerine teslim edildi.

Çalıntı motosikletleri satın alan G.G, savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 zanlı, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı