REKLAMI GEÇ

Köylüde Büyükşehir tedirginliği

Köylüde Büyükşehir tedirginliği

Büyükşehir Yasası ile birlikte tüzelkişilikleri sona eren ve bağlı oldukları ilçelerin mahallesi olan köylerde tedirgin bekleyiş devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ilçelerde mahalle muhtarlarıyla düzenledikleri toplantılarda hep aynı soruyla karşılaşıyor: “Ahırlarımız ve hayvanlarımız ne olacak?”

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2014 Çarşamba, 13:59

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ile birim amirleri Baklan’da yaptıkları toplantıda 11 mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Köy tüzel kişilikleri sona eren mahalle muhtarlarıyla yaptıkları tanışma toplantısında, tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunların yanı sıra fikir alışverişinde bulunuldu ve projeler anlatıldı.

MUHTARLARDAN DESTEK İSTEDİ
Hayvan ticareti ile ilgili 2011 yılında çıkan yasa ile ilgili muhtarlara bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, “Hayvan hareketlerini kontrol altına alabilmek için siz muhtarların desteğine ihtiyacımız var. Özellikle Kurban Bayramı arifesinde kamyonlara yüklenen araçlar köy ve mahallelere getirilerek satışı gerçekleşir. Sağlık kontrolünden geçmeyen küçük ve büyük baş hayvanlardan hastalıkların bulaştığını gördük ve yaşadık. Mahallenizde yaşanan bu olayları ihbar etmenizi istiyoruz. Sektörün kalkınması, istiklali ve istikbali için sizlerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

BÜYÜKŞEHİR KÖYLÜYÜ ENDİŞELENDİRİYOR
Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever’in de katıldığı toplantıda muhtarlar, Büyükşehir Yasası ile köylerde birçok uygulamanın da değişeceğini ileri sürerek, “Biz bugüne kadar hayvanlarımızı evlerimizin altında veya bahçemizdeki ahırlarda besledik. Ancak şimdi mahalle olduk. Bu konuyla ilgili yapılacak olan düzenleme bizleri nasıl etkileyecek bilmiyoruz” diyerek endişelerini dile getirdi.
Mahalle muhtarları, evlerin altındaki ahırlardan gelen kokudan kendilerinin de rahatsız olduğunu daha düzenli ve sağlıklı ortamda hayvancılık yapmak istediklerini vurgulayarak, “Çal ilçesinde olduğu gibi bizlere göstereceğiz alanlarda daha modern ahırlarda hayvanlarımızı beslemek istiyoruz. Ancak böyle bir yerin belirlenmesinde belediye ve muhtarların ortak çalışması gerekir” diye konuştular.

“DÜZENLEME YAPILACAK”
Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ise ahırlarda gerekli düzenlemeler yapılarak mahallelerde de hayvancılık yapılabileceğini söyledi. Gülsever, “Özellikle Baklan’ın bazı mahallelerinde ahırlar kötü durumda. Buralarla ilgili düzenleme yapacağız. Ancak bunu yaparken kimseye zarar vermeden yapacağız. O nedenle endişelenmenize gerek yok. Sakin olun ve bekleyin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı