REKLAMI GEÇ

Bekilli başarı çıtasını yükseltecek

Bekilli başarı çıtasını yükseltecek

Geçtiğimiz yıl SBS ve OKS’de yakaladığı başarı oranını yükseltmeyi hedefleyen Bekilli, yeni projesi olan ‘Eğitimde 0 Mazeret Başarı İçin Yüzde 100 Gayret’ ile başarı seviyesini yükseltmeye hazırlanıyor.

/ DENİZLİHABER / 24 Ocak 2009 Cumartesi, 01:00

Daha önce 130 başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciyi dershaneye gönderen, öğrencilere özel ders alma imkanı sağlayan Bekilli Kaymakamlığı, ‘Eğitimde 0 Mazeret Başarı İçin Yüzde 100 Gayret’ projesi kapsamında öğrencilere ulusal bazda başarılarını ölçebilecekleri sınav desteği ile çalışmalarını sürdürüyor.

Bekilli Kaymakamlığı tarafından hizmet alım yolu ile ilçede eğitim görmekte olan ikinci sınıflardan 12. sınıflara kadar toplam 819 öğrenci test deneyimi ve sınav becerisi kazanmaları ve ulusal, il ve ilçe genelinde detaylı bir şekilde başarı durumlarının ölçülebilmesi açısından 2008-2009 eğitim ve öğretim döneminde 5 sınava katılacak.

Sınavların son müfredata ve sınav sistemlerine uygun bir şekilde gerçekleştirileceğini kaydeden Kaymakam Erdinç, bu sınavlar neticesinde öğrencilerin sınav deneyimlerini artırmayı, onların başarı durumlarını birebir takip edebilmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Geçen sene ilçe olarak SBS’de 7. sınıflarda il genelinde birinci, 6. sınıflarda 5. olduklarını ifade eden Erdinç, OKS’de yüzde 60 kazanma oranı sağladıklarını, bu sene de bu oranı yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Erdinç, sözlerine şöyle devam etti: “Ulusal düzeyde yapılan bu sınavlarda öğrencilerimiz kendilerini akranları ile kıyaslama ve gerçek rekabet ortamında kendilerini değerlendirme imkânına sahip olabilecekler. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ‘Eğitimde 0 mazeret başarı için yüzde 100 gayret’ diyoruz ve kaymakamlık olarak tüm imkânlarımızı çocuklarımızın geleceğine yatırıyoruz. Çocuklarımızın sadece öğrenim gören değil, hayata hazırlanan bireyler olduğundan hareketle “Öğrenci Odaklı Eğitim Sistemi”ni düstur edindik”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı