REKLAMI GEÇ

Bekilli’de Atatürk ismi tartışmalarını AK Partili başkan bitirdi

Bekilli’de Atatürk ismi tartışmalarını AK Partili başkan bitirdi

Bekilli’de uzun süredir devam eden isim tartışması bitti. CHP’li eski Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, meclis kararına rağmen Atatürk Parkı’nın adını, destek veren bir kişinin adıyla değiştirmişti. AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Çoban, parkın adını Atatürk Parkı olarak değiştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2019 Salı, 11:13

Bekilli’nin Çoğaşlı Mahallesi’nde bulunan Atatürk Parkı’nın adı, düzenleme çalışmalarına verilen destek gerekçe gösterilerek, dönemin CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Başkafa tarafından değiştirildi, Yakup Gümüş Parkı yazıldı.

MECLİS KARARINA UYULMADI
Parktaki isim değişikliğinin ardından konu Bekilli’nin öncelikli gündemi haline geldi. CHP’li başkana eleştiri yağmuru geldi, Bekilli Belediye Meclisi karar alarak, parka yeniden Atatürk Parkı levhasının asılmasını kararlaştırdı. Ancak, CHP’li Başkafa bu karara da direndi, parkın adını değiştirmedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Konuyu takip eden eski CHP meclis üyelerinden Bekir Çapar, konuyu yargıya taşıdı, Başkafa hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu gelişmelerin ardından verdiği kararda direnen Mustafa Başkafa, Atatürk adını tacın üzerine küçük bir şekilde yeniden yerleştirmekle yetindi.

31 MART’TA AK PARTİLİ MUSTAFA ÇOBAN KAZANDI
31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Bekilli Belediye Başkanlığı’nı AK Partili Mustafa Çoban kazandı. Denizli’de alınan en ilginç seçim sonucuna imza atan Başkan Çoban’ın, görevi devraldıktan sonra ilk icraatlarından biri de CHP’li eski başkanın yanlışını düzeltmek oldu. İlgili birimlere talimat veren AK Partili Başkan Çoban, parka yeniden Atatürk adını yazdırdı.

BAŞKAN KEYFİ DAVRANAMAZ
Park ve sokak isimlerine belediye meclislerinin karar verdiğini belirten Mustafa Çoban, “Meclisin aldığı karar, başkan tarafından uygulanır. Bu konuda kimse keyfi davranamaz, meclis kararı dışında bir adım atamaz. Geçmiş dönemde yapılan ve halkımızı rahatsız eden bu yanlıştan dönülmüştür” dedi.

BAŞKAFA PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ
İlçede tartışmalı icraatlara imza atan eski Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, bir süre önce alınan kararla, seçim döneminde rakip lehine çalıştığı iddiasıyla partiden ihraç edilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı