REKLAMI GEÇ

Şarap festivaline çağrı

Şarap festivaline çağrı

Bekilli’de 22-24 Ağustos tarihleri arasında, 8. Bekilli Kültür-Sanat ve Şarap Festivali yapılacak. Bekilli Belediye Başkanı Yiğit ve Bekilli Kaymakamı Erdinç, düzenledikleri basın toplantısında, herkesi festivale davet etti.

/ DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2008 Çarşamba, 00:00

Bekilli’de, Kültür-Sanat ve Şarap Festivali’nin bu sene 8’incisi gerçekleştirilecek. Festival öncesi, Bekilli Belediye Başkanı Yaşar Halil Yiğit ve Bekilli Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde yaptıkları basın toplantısında, herkesi festivale katılmaya çağırdı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Bekilli Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, festivale uluslararası bir boyuta taşımayı hedeflediklerini söyledi. Sinema ve tiyatro oyuncuları, şair, yazar, heykeltıraş, ressam, karikatürist ve fotoğraf sanatçılarının da festivale katılacağını ifade eden Erdinç, sanatçıların Bekilli sokaklarında performanslarını sergileyeceklerini belirtti. Erdinç, “Bekillililer, bu festival sayesinde sanatla buluşacaklar. Herkesi festivale bekliyoruz” dedi.

Bekilli Belediye Başkanı Yaşar Halil Yiğit, festivalin, Bekilli’nin ürünü olan şarabın tanıtımının yanı sıra üzüm ve şarap üreticilerinin bayramı niteliğini taşımasını amaçladıklarını söyledi. Yiğit, “Kültürümüz, öz benliğimiz ve sanatçılarımızla birlikte ilçenin sahip olduğu şarapçılık sektörünün tanıtımını yapmayı hedefliyoruz. Festival, aynı zamanda da üreticinin bayramı niteliğinde olacak” dedi. Yiğit, gerek il içinden gerekse il dışından Bekilli’yi tanımak ve Bekilli şarabından tatmak isteyenleri festivale katılmaya davet etti.

22 Ağustos Cuma günü 15.30’da başlayacak olan festivalde, halk dansları gösterisi, çeşitli sanatçıların konserleri, “21. Yüzyıl Hayyamları Aranıyor’ isimli şiir yarışmasının yanı sıra yazarların kitap imza günü, sanatçıların eserlerinin yer aldığı galeriler ve ‘Ömer Hayyam’dan Günümüze Türk Şiiri’ konulu bir panel gerçekleştirilecek. Festival, 24 Ağustos’ta sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı