REKLAMI GEÇ

BULDAN’DA ‘SULTANİYE’ YÜZ GÜLDÜRDÜ

BULDAN’DA ‘SULTANİYE’ YÜZ GÜLDÜRDÜ

Buldan’da üretilen turfanda sofralık Sultaniye üzüm, üzüm üreticilerinin yüzünü güldürdü.

/ DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2011 Salı, 17:05

Buldan’da üretilen Sultaniye üzüm üreticilerinin yüzü bu yıl güldü. Salkımı 5 kilogramı bulan üzümleri, yurt dışına ihraç eden üreticiler, üzümün kilogramını 90 kuruş ile 1 lira arasında satıyor.

Türkiye’de ilk Buldan’da yetiştirildi
Türkiye’de ilk turfanda sofralık Sultaniye çekirdeksiz üzümünü yetiştiren, Buldan’ın Yenicekent beldesi ile Bölmekaya, Oğuz, Doğan ve Mahmutlu köylerinden üzüm ihracatı için kesimler başladı. Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinin köylerinden gelen işçilerin gerçekleştirdikleri kesim sonrası üzümler, yine aynı yerde kasalanıp, soğuk havalı TIR’lara yüklenerek yurt dışına götürülüyor.

Hastalıklar, üzüm üretimini azalttı
Bu yıl havaların yağışlı olması nedeniyle baş gösteren mildiyö hastalığı ve bazı bağlarda dolunun neden olduğu hastalıklar, üzüm üretimini geçen yıllara göre azalttı. Bu da üzüm fiyatlarının yükselmesini beraberinde getirdi. Hastalıklardan etkilenmeyen bağlardaki üzümün kilosu, 90 kuruş ile 1 lira arasında satılıyor. Bağlardaki hastalıklardan korunmak için önceki yıllara oranla daha çok ilaçlama yapıp zararı en aza indirdiklerini dile getiren üreticiler, kendilerini yönlendiren İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı