REKLAMI GEÇ

Buldan’da yaz okulu çalışmaları tamamlandı

Buldan’da yaz okulu çalışmaları tamamlandı

Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin katıldığı, ‘Çekül Vakfı Buldan Yaz Okulu’ sona erdi. Okulun kapanması ile birlikte, okula devam eden öğrencilere sertifikaları verildi.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2009 Perşembe, 18:00

Denizli Valiliği, Buldan Kaymakamlığı, Buldan Belediyesi ve ÇEKÜL Vakfı işbirliğince yürütülen Buldan Sokak Sağlıklaştırılması ve Restorasyonu programı kapsamında, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden 20 kişilik bir grubunun katılımıyla düzenlenen “ÇEKÜL Vakfı Buldan Yaz Okulu” sona erdi. Yaz okulunun sona ermesi nedeniyle, Dört Eylül İlköğretim Okulu’nda sergi ve sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Vali Yavuz Erkmen, Mülkiye Başmüfettişi Sadık Altınkaynak, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Keskin, Kayhan Çakanel, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bengü Uluengin, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Buldan Yaz Okulu Projesi kapsamında belirlenen yapıların rölöve-restitüsyon çalışmalarının yapılması, restorasyon çalışmaları devam eden projelerin izlenmesi, projelerin dijital ortama geçirilmesi, kent mobilyaları tasarımı ve meydan projesi tasarım çalışmaları konularında çalışan öğrenciler, oluşturdukları projeleri de sergileme fırsata buldu.

Törende konuşan Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, çalışmaların başarılı bir şekilde sona erdiğini, ÇEKÜL Vakfı yetkilileri ve Bahçeşehir Üniversitesi yetkililerine programı hazırladıkları için teşekkür etti. Vali Yavuz Erkmen ise, Buldan’ı kültürün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması anlamında destek verdiklerini, dokuma kültürü ile birlikte ülke turizmine daha çok destek vermeyi istediklerini söyledi. Bu anlamda ÇEKÜL Vakfı’nın büyük desteğinin olduğunu söyleyen Vali Erkmen, Vakıf Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen önderliğinde açılan kursun, hem öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için, hem de ilçenin gelişimine katkı veren bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kültür elçileri olmaları amaçlanan ve eğitime katılan Dört Eylül İlköğretim Okulu öğrencileri ve Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı