REKLAMI GEÇ

Buldanlı Çanakkale gazisinin ibretlik hikayesi

Buldanlı Çanakkale gazisinin ibretlik hikayesi

Buldanlı işadamı Halis Ödel, Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde iki önemli fotoğraf ve ibretlik bir hikaye paylaştı. Dedesini anlattığı paylaşım sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2019 Pazartesi, 15:36

Türk’ün kurtuluş hikayesinin en önemli dönüm noktasıdır Çanakkale. Düşman kuvvetlerine Çanakkale’yi geçilmez kılan Türk evlatları ülkenin dört bir yanında cepheye koştu, yaşamlarını verdi, ülkeyi vermedi.

Üzerinden bir asırdan fazla zaman geçmesine rağmen Türk’ün gönlümdeki yerini hiç kaybetmeyen Çanakkale kahramanlarından biri de Buldanlı Mehmet Ali Ödel.

O’nu, zaferin 104. yılında torunu Halis Ödel gündeme taşıdı, dedesiyle birlikte başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla andı.

Dedesinin cepheye gidiş hikayesini Denizli’den Çanakkale’yi giden askerlerin toplanma noktası olan Manisa Menzil’den bir kare ile Mehmet Ali Ödel’in fotoğraflarıyla takipçileriyle paylaşan Ödel, şunları yazdı.

“Buldanlı bir asker Mehmet Ali bu noktada yazıcı olarak görev yapmakta iken, komutandan kendisinin de cepheye sevkini ister. Ancak ‘sen okuma, yazma biliyorsun, burada yazıcıya ihtiyacımız var, sen burada, Manisa’da kal’ cevabını alır. Buldanlı asker yine de ‘hayır, gideceğim komutanım’ der, askerin dediği olur ve Çanakkale’ye cepheye sevk edilir.

Cepheye ulaştıktan bir kaç gün sonra muharebelerde başından ağır yaralanır, öldü zannedilerek şehit cesetlerinin arasına bırakılır. Daha sonra ölmediği fark edilerek İstanbul Haydarpaşa Hastanesi’ne sevk edilir. Uzun süre tedavi gördükten sonra Buldan’a döner ve savaştan sonra dokumacılığa devam eder. Ancak ömrünün sonuna kadar kafasına saplanmış şarapnel parçasıyla ızdıraplı bir hayat sürmek zorunda kalır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Çanakkale şehit ve gazilerinin, ayrıca hikayesini yazdığım dedem Gazi Mehmet Ali Ödel’in ruhları şad olsun! Bugün Türkiye’de yaşadığımız ortamda onların kıymetini bir kez daha, fakat daha da kuvvetli olarak anlıyoruz!”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı