REKLAMI GEÇ

“Darbenin aldığını halk sandıkla verecek”

“Darbenin aldığını halk sandıkla verecek”

Denizli’nin Buldan ilçesinde, CHP 12 Eylül darbesiyle kaybedilen belediye başkanlığınıgeri istiyor. CHP İlçe Başkanı Hikmet Şenözen, 33 yıl önce darbeyle kaybettikleri belediye başkanlığını bu yerel seçimde halkın iradesiyle sandıkta geri alacaklarını iddia etti.

/ DENİZLİHABER / 28 Ekim 2013 Pazartesi, 14:35

ŞENGÜL BOZ
CHP, Buldan ilçesinde 12 Eylül darbesiyle kaybettiği yerel iktidarı yeniden kazanmak istiyor. CHP İlçe Başkanı Hikmet Şenözen, 33 yıl aradan sonra Buldan Belediye Başkanlığını kazanmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını belirterek, “Artık sıra bizde” dedi.

En son yapılan milletvekili genel seçiminde CHP ile AK Parti arasında ilçe merkezinde sadece 7 oy fark bulunduğuna dikkati çeken Şenözen, “İlçe genelinde ise CHP’nin 6 bin 700, AKParti’nin 7 bin 300, MHP’nin ise 3 bin 200 oyu var. Görüldüğü gibi aramızda çok oy farkı yok. O nedenle eğer inanır ve çok iyi çalışırsak, Buldan’ı 29 Mart’ta alırız” açıklamasını yaptı.

“BİZ KÖY PARTİSİYİZ”
Uzun zamandan beri seçim çalışmalarına köy ve beldelerde devam ettiklerini anlatanŞenözen, “Gittiğimiz köy ve beldelerde insanların AKParti iktidarına karşı tepkilerini görüyoruz. Köylünün sütü para etmiyor. Yenicekent beldemiz ise Büyükşehir Yasası ile mahalle olmasından dolayı tepkili. Biz köy partisiyiz. Köylünün derdinden biz anlarız. O nedenle CHP’nin 29 Mart yerel seçimlerinde Buldan’da iktidar olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“80 İHTİLALİNDEN BERİ KAYBEDİYOR”
CHP’nin Buldan’da belediye başkanlığını en son 1973 ve 1977 yerel seçimlerinde A. Cevat Buldanlıoğlu ile kazandığını, bu sürecin 1980 darbesiyle sona erdiğini anımsatan Şenözen, şunları kaydetti:

“CHP, 1989’da ön seçim, 1994’de SHP ve CHP’nin seçimlere ayrı girmesi nedeniyle oylar bölündüğü için seçimleri kaybetti ve bir daha şansı dönmedi. Ancak 29 Mart 2014 yerel seçimlerinde ümitliyiz.”
Şenözen, Buldan’ın çözüm bekleyen sorunlarını da şöyle sıraladı:
“Demokrat Partili arkadaşlar bile adaylarımızı merak ediyor. Buldan’ın çözüm bekleyen sorunları var. Buldan’ın bir tarafı Tripolis Antik Kenti ve ovası, diğer tarafı dağ turizmi için yatırım bekliyor. Buna rağmen, Buldan’ın konaklama sorunu hala çözümlenmedi. Otopark sorunumuz var. İthal malların satışı, Buldan esnafını olumsuz etkiliyor. Festival panayır havasında geçiyor. Turizme açılmayı bekleyen evlerimiz var. Bu evlerin restorasyon çalışmaları hızlandırılabilir. 1980 ihtilalin ardından Buldan’da tüm partiler iktidar oldu. Halk onları gördü. Artık sıra bizde diyoruz.”

CHP Buldan İlçe Başkanı Hikmet Şenözen, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi adayı olduğunu ve önümüzdeki günlerde görevinden istifa edeceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı