REKLAMI GEÇ

-20’de 300 ton kar gömüyorlar

-20’de 300 ton kar gömüyorlar

Buldan Yayla Gölü çevresinde mevsimlik çalışan işçiler yaz aylarının vazgeçilmezi kar şerbeti için -20 derecede 40 lira yevmiye ile 300 ton kar gömüyorlar.

/ DENİZLİHABER / 2 Mart 2012 Cuma, 13:12

Yaz aylarında sıklıkla tüketilen kar ile vişne, pekmez, nar suyu gibi çeşitli sıvı gıdaların karıştırılmasıyla hazırlanan kar şerbeti ( karlama ) için çoğunluğunu Buldan Yayla köyü sakinlerinin oluşturduğu işçiler günlük 40 lira yevmiyeyle kar yağışını fırsat bilerek yazın tüketilmek üzere kar gömüyorlar.

TRAKTÖRLERE YÜKLENİYOR

Kar gömme işlemi sırasında Yayla Gölü çevresinin el değmemiş ve ayak basılmamış bölgelerinden traktörlere yüklenerek güneş görmeyen ağaçlık bölgeye taşınan karlar traktörden boşaltılarak yığın haline getiriliyor.

MEŞE YAPRAĞI SERİN TUTUYOR

Bir kar dağını andıran yığının üzerine daha önceden toplanıp çuvallanan serin tutma özelliği olduğu bilinen 40 cm. civarında meşe yaprağı dökülüyor. Meşe yapraklarıyla tamamen kapatılan kar yığınına son olarak da meşe yapraklarının rüzgardan uçmaması için çam dalları sarılıyor.

300 TON KAR GÖMÜYORLAR

Yapılan işlemin ardından gömülen karlar yazın çıkarılıp satılmak üzere beklemeye alınıyor. Buldan Yayla Gölü’nde Denizli ve çevresine gönderilmek üzere yıllık 300 ton kar gömüldüğü öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı