REKLAMI GEÇ

Buldan’ın 5 yılını planladı

Buldan’ın 5 yılını planladı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçenin gelecek 5 yılında hayata geçirmeyi planladığı projeler hazırladı. Büyükşehir Yasası ile etki ve sorumluluk alanı genişleyen ilçeyi modern bir kimliğe kavuşturmayı amaçlayan projeler içinde en dikkat çekici olanı, Buldan-Yayla Gölü arasına inşası düşünülen Teleferik Projesi.

/ DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2013 Cuma, 13:08

2014 yerel seçimlerine hazırlanan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, hazırladığı Buldan geliştirme projelerini açıklamaya hazırlanıyor.

İlçenin uzun yıllar kullanılan kamu hizmet alanlarını yenileştirmenin yanı sıra yeni düzenleme ve inşaat hazırlıkları ile dikkat çeken projeler, Başkan Şevik tarafından Modern Buldan’ın gelecekteki vizyonu olarak tanımlanıyor.

otogar4

İlk olarak Belediye otogarını yenileyerek işe başlamayı hedefleyen Belediye kamu yenileme ve inşa çalışmaları, bu alanda ilçeye bir kültür ve sanat merkezi kazandırmayı amaçlıyor.

mesbaha3

Mezbaha, yeni çöp dökme alanı ve havuz projelerinin yanı sıra, ilçe de geçmiş yıllarda yaşanan heyelan sonrası dokusu bozulan bölgeleri ıslah ederek, park ve ağaçlandırmalarla yeni ortak kullanım alanları kazanmaya odaklanan Belediye, asıl olarak Buldan’ın turizm potansiyelini açığa çıkaracak faaliyetlere önem veriyor.

kestane1
Geçen yıl yapılan protokol ile kendisine yer tahsis edilen Karahayıt Colossae Otel, Buldan’da da bir otel inşa etme hazırlığında. Otel inşası ile birlikte Buldan Yayla Gölü-Tripolis-Pamukkale aksını turizmin ekseni yapmayı planladıklarını açıklayan Başkan Şevik, yeni projelerin turizmin ile birlikte ilçe dokumacılığının ve tarımının gelişmesinde önemli rolü olacağını söyledi. Termal turizmini önemsediklerini belirten Şevik, “Dokuması, tarihi mimarisi ve kendine özgü gelenekleriyle örülü kültürü ile son yıllarda giderek turizmin gözdeleri arasına giren ilçemizin 5 ayrı noktasında m.t.a. tarafından yapılan sondaj çalışmalarında gölbaşı mahallesinde 73 dereceye varan sıcak su çıkarıldı. Sondaj çalışmalarının sonucunda çıkan sıcak su ilçemizin ısınma ihtiyacını karşılayacak kadar yeterli olmadı. Çıkan suyu değerlendirmek için termal tesis kurulması, tarım ve seracılıkta kullanılması planlandı. Bu amaçla termal otel işletmeciliğinin önde gelen isimlerinden colossae otel’e yer tahsis edildi. Buldan turizmine önemli ölçüde katkı yapacak olan otelin inşaatına başlamak üzere şantiyesi hazırlandı” dedi.

meydan2
Diğer projelerle birlikte bu bu çalışmalar için kendilerine beş yıllık bir zaman biçtiklerini ifade eden Şevik şöyle devam etti: “Buldan Denizli ilçeleri içinde pek çok potansiyeli içinde barındıran az sayıdaki ilçeden biri. Termal, tarih, tekstil, tarım, ticaret ve turizmden oluşan ve benim 6T diyeceğim bir potansiyel bu. Buldan insanı sözünü ettiğimiz gelişmiş Buldan da yaşamayı çoktan hak etti.”

kestane1
“Gelecek dönem hedeflerimiz içinde yer alan ve Buldan’ı turizmin çekim merkezine dönüştürecek olan Teleferik projesi çok önemli. Tarihin her döneminde mimarisi, tekstili ve ülke tarihine damga vurmuş şahsiyetleri ile öne çıkan Buldan, ne yazık ki bunu değerlendirememiş. Laodikeia ve Pamukkale’den başlayıp, Tripolis(Yenicekent) aksından devam ederek Yayla Gölü’ne uzanan eski kral yolu, Lidyalılardan beri bilinen ve halen kullanılan bir yol. BU yolun canlandırılması ve bir Turizm güzergahının oluşması çok zor değil. Ama eğer oluşursa hem Denizli’nin, hem de bölge insanının tatil, turizm ve kültür gezileri için örneği az bulunur bir sağlanmış olacak. Güzergah üzerinde bulunan tarım, özellikle Türkiye’nin ilk olgunlaşan çekirdeksiz üzümünün merkezi olan bölge tahmin edilemez bir değere ve hareketliliğe ulaşacak. Buldan ticareti ve tekstili dünyaya açılacak, insanımızın makus talihi yenilecek. Güzergah üzerindeki termali tamamlayacak olan konaklama tesislerinin inşası ise bu potansiyel kullanımı kalıcı hale getirecek” dedi.

vakıfpark6
“Biz şapkadan tavşan çıkarmıyoruz” diye devam eden başkan, hiçbir projemiz sadece hayale dayalı proje değil. Kaldı ki insan hayal ettikçe yeni ve yaratıcı gelişmelerin önünü açar. Bu nedenle yeni Buldan için çok beklemeyeceğiz” açıklamasını yaptı.
“Otogarımızı yenileyecek ve üzerine çok maçlı bir kültür sanat merkezi kuracağız. Mezbahamızı bölgesel düzeyde hizmet veren bir komplekse dönüştüreceğiz. Yarı olimpik, kapalı ve açık yüzme havuzumuz turizme olduğu kadar ilçe halkına da hizmet verecek. TOKİ tarafından yapılan birinci etap konutlar teslim edildi, ikinci etap hazırlıkları devam ediyor, Belediye çöp alanını ıslah edip ağaçlandırarak yapacağımız parka, Kestane deresi, Topdamı ve Vakıf alanı parklarını ekleyecek ve ilçe içinde halkımızın nefes alma alanlarını çoğaltacağız. Tüm bunları yaparken de ilçe insanına ek yükler getirecek maliyetlerden kaçınacak, insanımızın refahını amaçlayacağız” diyerek, gelecek dönem hakkındaki çalışmalarını özetledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı