REKLAMI GEÇ

Seçim dönemi tekstil atölyesi yapılan bina üzüm tesisi oluyor

Seçim dönemi tekstil atölyesi yapılan bina üzüm tesisi oluyor

Buldan’ın Yenicekent Mahallesinde seçimden hemen önce tekstil atölyesine dönüştürülen ancak ne ruhsatı bulunan ne de çalışanların firmadan sigortalanmadığı atıl bina meyve işleme tesisine dönüştürülüyor. Buldan Belediyesi, binayı 10 yıllığına üzüm, meyve ve sebze kurutma, işleme tesisi için kiraya verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2020 Salı, 15:34

Türkiye’nin ve dünyanın ilk sultaniye çekirdeksiz üzümünün yetiştiği Yenicekent Mahallesi’ne, yaş meyve ve sebze işleme tesisi kuruluyor. Yenicekent Mahallesi’nde uzun zamandan beri atıl durumda olan BULDAŞ’a ait 762 metrekarelik kapalı alana kurulacak olan tesisin protokolü Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile 4U Seracılık ve Tarım Şirketi ortaklarından Yavuz Gencer ve Tanser Saraç arasında imzalandı. Tesis 10 yıllığına 4U Seracılık ve Tarım Şirketine kiralandı.

“ÇİFTÇİ ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI ALACAK”
Buldan’da üretilen üzüm, meyve ve sebzelerin değerlendirileceği tesisin, ilçeye katkı koyacağını düşündüklerini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Tesis, Buldan bölgesinde üretilen meyve ve sebzenin özellikle yurtdışı pazarlara ulaşmasını sağlayacak ve ürünlerin katma değerini büyük oranda artıracaktır. Bu şekilde hem bölge çiftçilerinin alın teri karşılığını bulacak hem de bölgede sürdürülebilir alternatif tarımsal bir faaliyet gerçekleştirilmiş olacak. Bunlara ilave olarak tesis yoğun insan işgücüne ihtiyaç duyacağından bölgede istihdama büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

GÜNLÜK 10 TON ÜZÜM İŞLENECEK
4U Seracılık ve Tarım Şirketi yöneticisi Yavuz Gencer ise “Tesisimiz tam kapasite üretime ulaştığında ise günlük 10 ton yaş meyve ve sebzenin kurutulması hedefleniyor” dedi. Gencer, “Özellikle son dönemde tüm Dünyada yaşanan Covid-19 Pandemi döneminde kuru ve paketli gıdalar uzun süreli depolama özellikleri ve lojistik kolaylıklarından dolayı önem kazanmıştır” diye konuştu.

TEKSTİL ATÖLYESİ YAPILMIŞTI
Buldan Belediyesi’nin kiraya verdiği bina 31 Mart 2019 seçimlerinden önce CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay tarafından tekstil atölyesine dönüştürülmüştü. Seçimden hemen sonra açılışı yapılan işletmenin ruhsatının olmadığı, işçilerin Buldan Belediyesi’nden sigortalandığı tespit edilince yeni başkan MHP’li Mustafa Fahri Şevik tarafından kapatılmış, bina o günden bu yana atıl duruyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı