REKLAMI GEÇ

Çal Gazi Paşa Mektebi ekim ayında ihaleye çıkıyor, restorasyon başlıyor

Çal Gazi Paşa Mektebi ekim ayında ihaleye çıkıyor, restorasyon başlıyor

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 24 Mart 2019 yılında alevlere teslim olan ve tamamen yanan Çal Gazi Paşa Mektebi ile ilgili süreci anlattı, iddialara yanıt verdi. İşin peşini bırakmadıklarını belirten Başkan Akcan, Ekim ayı içinde ihalenin yapılacağını, 2022 içinde restorasyona başlanacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2022 Perşembe, 15:58

Denizli’nin önemli değerlerinden biri olan Çal Gazi Paşa Mektebi, 2019 yılında çıkan yangına teslim olmuş, tarihi yapıda büyük hasar meydana gelmişti. Bu sürecin ardından Çal Gazi Paşa Mektebi’nin aslına uygun olarak yeniden yapılmasına ilişkin çalışmalar başlatılırken, geçen süre bazı iddiaları da beraberinde getirdi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, yangından hemen sonra çalışma başlattıklarını hatırlatarak, işin peşini bırakmadıklarını ve son aşamaya geldiklerini söyledi.

Önümüzdeki sürece ilişkin açıklama yapan Başkan Akcan, “Gazi Paşa Mektebi’nin restorasyon projesi aslen Çallı olan mimar Hülya Kahveci tarafından hazırlanmıştır. Projenin sahibi Çal Belediyesi’dir. Mülkiyet Milli Eğitim’e aittir ve ihaleyi Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) yapacaktır. Proje için devletimiz 12 milyon 500 bin TL ödeneği ayırmıştır. Şu anda dosya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde olup, önümüzdeki günlerde dosya ihale dosyası haline getirilip YİKOB’a gönderilecektir. YİKOB, Ekim ayı içinde ihale yapacak, restorasyon çalışmalarına 2022 yılı içinde başlanacaktır. Restorasyon çalışmaları bittiğinde Gazi Paşa Mektebi, Çal Kültür Evi olarak hizmet verecektir” dedi.


Cumhuriyet tarihinin ilk okullarından biri olan Gazi Paşa Mektebi’nin Çal’ın namusu olduğunu belirten Başkan Akcan, “Sahip çıkacağız demiştik, namusumuza sahip çıktık, bu aşamaya kadar çok sıkı bir takip yaptık. Emeği geçenlere, bize destek verenlere ve yapıcı eleştiride bulunanlara teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 11 28Parçalı Bulutlu