REKLAMI GEÇ

Çal Ziraat Odası Başkanı CHP ilçe Başkanını eleştirdi: Üzüm fiyatlarını eleştiren başkan komisyoncu çıktı

Çal Ziraat Odası Başkanı CHP ilçe Başkanını eleştirdi: Üzüm fiyatlarını eleştiren başkan komisyoncu çıktı

Çal’da üzüm savaşları sürüyor. Üzüm fiyatlarının masa başında belirlendiğini ve üreticinin mağdur edildiğini öne sürem CHP Çal İlçe Başkanı Ömer Dağlı’ya, İlçe Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil’den sert eleştiri ve suçlama geldi. Çil, “Üzüm fiyatlarını eleştiren başkan komisyoncu çıktı, daha düşük fiyata üzüm alıyor” derken, Dağlı suçlamaları kabul etmedi, “Komisyonculuk yapmıyorum, üreticiye yardım ediyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2020 Salı, 11:58

Denizli’nin en önemli şaraplık üzüm merkezlerinden biri olan Çal’da üzüm fiyatlarına ilişkin tartışmalar alevleniyor. CHP Çal İlçe Başkanı Ömer Dağlı, Çal Ziraat Odası’nı fiyatları düşük belirlemekle suçlamış, masa başında üreticinin kaderine terk edildiğini, fiyatların maliyetleri karşılamadığını öne sürmüştü.

Kamuoyunun tepkisini çeken bu gelişmelerin ardından Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil’den dikkat çeken bir tepki ve suçlama geldi.

Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil, Ömer Dağlı’nın da üzüm aldığını, üstelik taban fiyatının altında üzüm alımı yaptığını öne sürerek, “Şark kurnazlığının böylesi görülmedi. Bizim belirlediğimiz taban fiyatını eleştiren Dağlı, daha ucuza üzüm kapmanın derdinde. Bu ne perhiz ne lahana turşusu” diye konuştu.

Dağlı’nın Bekilli’deki bir şarap firması adına üzüm aldığını ve komisyonculuk yaptığını öne süren Ziraat Odası Başkanı Çil, “Üzümde taban fiyatları piyasa koşullarına göre belirlendi. Ne üretici ne de alım yapan firmalar zorda kalsın istemedik. Bu yıl korona var. Firmalar ile üreticiler dayanışma içinde bu zorlu günleri atlatmalı. CHP İlçe Başkanı Ömer Dağlı, üzüm fiyatlarının çok düşük belirlendiğini iddia ederek, kurumumu eleştirdi. Piyasa gerçekleri ve ülke gerçekleri, dünya gerçekleri ortada. CHP Genel Merkezi’ne de asılsız bilgiler verip, onları da yanlış bilgilendirdiler. Üzüm komisyonculuğu yapan Ömer Dağlı, şimdi bizim belirlediğimiz taban fiyatının altında üzüm alımı yapıyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Şark kurnazlığının böylesi görülmedi” diye konuştu.

KOMİSYONCULUK YAPMIYORUM, DESTEK OLUYORUM
Suçlamaları kabul etmeyen Ömer Dağlı, İlçe Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet Çil’e “benimle uğraşacağına çiftçinin sorunlarına odaklan” diye cevap verdi. Komisyonculuk yapmadığını, üzüm almadığını, yalnızca dostlarına ve yakınlarına yardımcı olmaya çalıştığını öne süren Dağlı, “Benim ne fabrikam var, ne de üzüm işleme tesisim. Ben sadece çiftçiye yardımcı olmak istiyorum. Çal’daki üzümün değerlendirilmesi açısından firmalarla bağlantı kuruyorum. Komisyonculukla alakam yok, olamaz da. Fırsatçılık yapmıyorum” dedi.

Komisyonculuk yapsam, üzüm alsam neden uğraşayım” diyen Dağlı, “Ben düşük fiyattan üzüm alacak olsam neden çıkıp üzüm fiyatlarının yükseltilmesi için mücadele vereyim, Ziraat Odası’nın açıkladığı düşük fiyatı yükseltmek için çaba göstereyim. Benim tek derdim çiftçinin sesini duyurmak” dedi.

Yorumlar

Anıl   -  Bağlantı 25 Ağustos 2020, 22:39

Cehape gada daş düşsün başınıza deceem , melmeketin daşının, torpağının da bir haysiyeti vaa emme sizde yoh

Uğur Duranoğlu   -  Bağlantı 25 Ağustos 2020, 12:45

Bu CHP ‘liler her yerde aynı, yani il ilçe hiç fark etmiyor .Zihniyet her yerde aynı zihniyet.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu