REKLAMI GEÇ

Çiftçiler Yarışacak

Çiftçiler Yarışacak

Tarım Bakanlığı’nın da desteklediği Yetenekli Çiftçiler Yarışıyor etkinliğine Denizli’nin Çal İlçesi’nden başlandı. 6 ailenin yeteneklerini sergilediği yarışmanın finali yarın akşam ilçe meydanında gerçekleşiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2014 Perşembe, 15:33

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen Yetenekli Çiftçiler Yarışıyor etkinliği Denizli’den start alıyor. Çiftçi alilerinin yarıştığı etkinlik, tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek. Çal İlçesi’nde başlayan yarışmaya Ortaköy, İsabey, Yukarı Seyit, Yazır, Şapçılar ve Gelinören köylerinden toplam altı aile katıldı.

Tarımsal uygulamalar, zirai araç ve donanım kullanımı, ürün hasadı, budama, ürünlerin korunması, yetiştirilmesi, ilaçlanması gibi alanlarda yapılan uygulamaların karşılaştırıldığı yarışmada tarım il ve ilçe müdürlüklerinde görevli yüksek ziraat mühendisleri, bakanlık ve bazı sivil toplum kuruluşlarının uzmanları hakem olarak görev alıyor.

Yarışmanın ödülleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde yapılan Tarım Fuarı Ziyareti, traktör, yüksek bütçeli zirai ekipman ve çeşitli hediyeler yer alıyor. Çal’da yapılacak ilçe finalinin ardından Denizli’nin dört ilçesinde daha yarışma sürecek. İl finali ile birlikte Denizli’de noktalanacak etkinlik, Türkiye’nin diğer kentlerinde başlayacak.

Yarın akşam Çal ilçe merkezinde yapılacak final öncesi çeşitli etkinlikler ve konserler de yer alacak. Organizasyonunu Denizlili programcı Mustafa Kemal Tuğcu’nun yaptığı etkinlik Tarım Tv, Köy Tv, Toprak Tv ve Pamukkale TV’den canlı yayınlanacak.

Bakanlığın da tam destek verdiği etkinlikte küçük aile çiftçilerinin doğaya saygı ve ekolojik dengenin korunmasına yönelik eğitimleri, çiftçiliğin sevdirilip yaygınlaştırılması, çiftçi ailelerin nüfusunun gençleştirilmesi amaçlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
9 Mayıs 2024 Perşembe 10 24Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 9 25Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 7 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 6 19Sağanak Yağışlı
13 Mayıs 2024 Pazartesi 5 21Parçalı Bulutlu