REKLAMI GEÇ

Çal’ı sevindiren gelişme, Gazi Mektebi’ni büyükşehir restore edecek

Çal’ı sevindiren gelişme, Gazi Mektebi’ni büyükşehir restore edecek

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bir süre önce tamamen yanan Gazi Mektebi’nin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla restore edileceğini, depreme dayanıksız olduğu için 2018’de yıkılan Çal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de yapımına da kısa süre içinde başlanacağını duyurdu. Başkan Akcan, sevindiren gelişmeleri Vali Atik’in müjdelediğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2020 Perşembe, 11:48

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilçe için büyük önem taşıyan iki önemli konu ile ilgili olumlu sonuç aldıklarını duyurdu. Gazi Mektebi’nin yanması ve Çal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de yıkılmasının ardından her iki konunun da peşini bırakmadıklarını belirten Başkan Akcan, “Denizli Valiliği görevine gelir gelmez konuyla ilgilenen Ali Fuat Atik’ten müjdeli haberi almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Çal’da 67 yıl boyunca Ticaret Lisesi, Mesleki Teknik Eğitim Merkezi, son olarak da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hizmet veren okul depreme dayanıksız olduğu için yıkılmıştı. Türkiye Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yıkılan okulun yerine 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapacak.

YANAN OKUL ÇAL’I ÇOK ÜZMÜŞTÜ
Çal’da 1924 yılında yapımına başlanan ve 1928 yılında tamamlanarak eğitim öğretime açılan tarihi Çal Gazi Paşa Mektebi’nin restorasyonu yapılacak. Uzun yıllar öğretmenevi ve halk eğitim merkezi olarak da hizmet veren tarihi bina geçtiğimiz yıl Mart ayında yanmıştı.

AKCAN; “KONUNUN PEŞİNİ BIRAKMADIK”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli’deki görevine gelir gelmez Çal’ın acil sorunlarına çözüm üretilmesine katkı veren Vali Atik’e teşekkür etti.

Başkan Akcan, “Tarihi okulumuz yandığı günden bu yana restorasyon için defalarca görüşmeler yaptık. Yine yıkılan okulun yerine okul yapılması için de çok çabaladık. Bu iki konunun peşini bırakmadık. Valimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanımız, AK Parti Gurup Başkan Vekili Cahit Özkan, Milletvekili Ahmet Yıldız ve diğer Denizli milletvekillerimize, TOKİ’ye teşekkürü borç biliyoruz. Denizli Valisi Atik’i ziyaretimde müjdeli haberi aldık. Ayrıca, ‘Yanan okul Çal’ın namus meselesi olmuştur’ diyerek, konuyla yakından ilgilenen Kaymakamımız Selin Sarı’ya da yine halkım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 11 28Parçalı Bulutlu