REKLAMI GEÇ

PAÜ’den Çal’da tarım atağı

PAÜ’den Çal’da tarım atağı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Çal’da bulunan Tarımsal Uygulama Arazisi’nde incelemelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2017 Çarşamba, 11:10

Çal’da geçtiğimiz yıllarda hazineye ait 600 dekarlık arazi bilimsel çalışmaların yapılabilmesi için PAÜ’ye tahsis edilmişti. PAÜ Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağ, Çal’a giderek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Bilimsel Araştırma ve Projeleri Birimi” desteği ile araziyi işlemeye başladıklarını belirten Çal Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd.Doç.Dr. Aysel Yeşilyurt Er, arazide 50 dekar elma bahçesi, 150 dekar mısır ve 2 dekar sera ile açıkta farklı türlerden oluşan sebze bahçesinin olduğunu kaydetti.


Yeşilyurt Er, arazinin önemli bir bölümünün kullanılır hale getirilip üretime başlandığını, kalan diğer alanlarında aynı şekilde düzenleneceğini, arazinin konum, büyüklük ve verim açısından bölge için çok önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Tohum Islahı ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin bu arazi üzerinde yer alacağını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, geniş uygulama alanlarında bölgenin yerli çeşitleriyle oluşturulacak koleksiyon parsellerinde genetik kaynakların muhafaza edilmesi yönünde önemli çalışmaların yapılacağını söyledi.

BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK
Rektör Hüseyin Bağ, kısa süre içerisinde arazinin düzenlenmesi konusunda önemli bir yol katedildiğini belirterek, kalan diğer alanların da aynı şekilde düzenleme çalışmasının devam edeceğini söyledi. Çal’da kurulacak olan araştırma merkezinin bölge için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Bağ, bir an önce faaliyetlerin başlaması için gerekli altyapı çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
8 Mayıs 2024 Çarşamba 7 26Az Bulutlu
9 Mayıs 2024 Perşembe 10 24Çok Bulutlu
10 Mayıs 2024 Cuma 10 23Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
11 Mayıs 2024 Cumartesi 9 17Sağanak Yağışlı
12 Mayıs 2024 Pazar 6 21Çok Bulutlu