REKLAMI GEÇ

Çameli seracılıkta model oldu

Çameli seracılıkta model oldu

Beyağaç Belediye Başkanı Mustaf Akçay, Tavas-Kale-Beyağaç Sebze Üreticiler Birliği ve Beyağaçlı üreticiler örtü altı seracılıkta konusunda hızlı ilerleme kaydeden Çameli’ye teknik gezi düzenledi. Çameli’deki seralar incelendi, yetkililerden üretime ilişkin bilgiler alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2018 Perşembe, 09:35

Örtü altı seracılık alanında gerçekleştirilen teknik gezi, Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz’ün yaptığı bilgilendirme ile başladı.

Teknik gezi için gelenlere seslenen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, göreve geldikleri günden itibaren Çameli’nin tarımıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, “2014 yılında 40 dönüm olarak başladığımız seracılık faaliyetleri 400 dönüme ulaştı. Üretimin sağlıklı ve pazarlanmasının verimli olması için birlik oluşumu önemli. Çameli emin adımlarla örtü altı sebzecilik faaliyetinde ilerliyor” dedi.

AKÇAY: “ÇAMELİ’Yİ ÖRNEK ALIYORUZ”
Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ise, Beyağaçlı örtü altı yetiştiricilik yapan çiftçiler için yararlı bir gezi olduğunu belirterek, “Halkımızın refah seviyesi artacak ve mutlu bir toplum yaratılacak. Beyagaç, emin adımlarla tarım kenti olma yolunda ilerliyor. Beyağaç’ta örtü altı seracılık konusunda önemli bir sinerjinin ortaya çıktığını düşünüyoruz. Bize düşen görev bu sinerjiyi desteklemek. Kısa, orta ve uzun vadede seracılık Beyağaç’ta sera alanlarının büyümesini sağlayacağız. Bu yüzden Çameli’yi örnek alıyoruz” dedi.

TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİLER
Toplantı sonrası Tavas-Kale-Beyağaç Sebze Üreticiler Birliği ve Beyağaçlı üreticiler, ilçedeki seraları gezdi, Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz’den teknik bilgiler aldı.

Teknik gezide soğuk hava depoları da incelendi, depolama ve saklama koşulları hakkında ayrıntılı bilgiler alındı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı