REKLAMI GEÇ

Çameli’de GEKA destekleri anlatıldı

Çameli’de GEKA destekleri anlatıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), 2018 yılı proje teklif çağrısı kapsamında Çameli’de mali destek programları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2018 Cuma, 17:39

Toplantıya Çameli Kaymakamı Semih Cembekli, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, GEKA temsilcileri, STK temsilcileri, birlik yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçede yayla ve kültür turizminin güçlü bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekti. Turizmin tüm yıla yayılması için ilçede bazı projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini anlatan Başkan Arslan, “Gerek kaymakamlığımız, gerekse belediyemiz bazı projeleri hayata geçirdi. Bu alanda ilçede gerçekleştirilecek her türlü çalışmaya belediye olarak katkı vermeye devam edeceğiz. Kaymakamlığımız ile birlikte Hobbit evler projemiz var. Alabalık ile ilgili proje üretmeyi düşünüyoruz. Bu çağrı döneminde yapmak istediğimiz 4-5 projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

KÜLTÜR TURİZMİNE 20 MİLYONLUK DESTEK
Çameli’de daha önce yapılan ve ilçeye katkı sağlayan önemli projelerin bulunduğun belirten GEKA İzleme ve Değerlendirme Birimi yetkilisi İrfan Sezgin, döneminde kültür turizminin geliştirilmesi ve kooperatiflerin güçlendirilmesiyle ilgili programların yürütülmesi için 20 milyon liralık kaynak aktarıldığını kaydetti.

Sezgin, “Program kapsamında, kar amacı gütmeyen kooperatif ve birliklerin projelerine GEKA tarafından asgari 50 bin TL azami ise 500 bin TL destek sağlanacak” dedi.

Katılımcılara hazırlanacak projeler için de örnekler veren Sezgin, soruları da yanıtladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı