REKLAMI GEÇ

Çivril’de 19 Mayıs kutlamalarına bu görüntü damgasını vurdu

Çivril’de 19 Mayıs kutlamalarına bu görüntü damgasını vurdu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yılında Çivril Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli’nin bakımsız ve pis görüntüsü güne damgasını vurdu. Belediye’nin konuya duyarsızlığı ise tepkilere neden oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2019 Pazartesi, 11:11

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl kutlamaları tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli ve ilçelerinde de coşkuyla kutlandı. Ancak Çivril İlçesi’ndeki kutlamalara Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Heykeli’nin bakımsız ve pis görüntüsü kutlama gününe damgasını vurdu. Vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi ve “Atatürk heykeli daha önce olduğu gibi kutlamalar öncesi bakımı yapılmalı ve temizlenmeliydi” yorumunu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi üçüncü dönem Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli’nin bu görüntülerini sosyal medyada paylaştı ve tepkisini dile getirdi.

“Sevgili Hemşerilerim” diye başlayan paylaşımında “ Değerli Yol Arkadaşlarım. Özgürlük umudumuzun “Ya İstiklal, Ya Ölüm” İnancıyla bağımsızlık meşalesine dönüştüğü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı Çivril’de kutladık. Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olmaktan gurur duyuyoruz.  Çivril Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli’nin bakımsızlığı ve İhmalkarlığı gözler önünde. Milli Bayramlar öncesi yıkanmalı ve bakımı yapılmalıydı. 19 Mayıs Milli Mücadele Bayramımızın 100. Yılı Çivril’de böyle anılmamalıydı. Bu bir saygısızlık” diyen Tunay Yazıcı, konuyu Çivril Kaymakamı ve İlçe Emniyet Müdürü’ne de ilettiğini belirtti.

Diğer taraftan konunun CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar tarafından Denizli Valisi Hasan Karahan’a da iletildiği kaydedildi.

Yorumlar

ALİ YILMAZ   -  Bağlantı 20 Mayıs 2019, 12:27

ne bekliyorsunuzki Atatürk’ün olduğunu hiçbir zaman istemeyen bir anlayış heykelmi temizleyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı