REKLAMI GEÇ

Çivril’de çelenk krizi

Çivril’de çelenk krizi

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde iki bayram bir arada yaşanırken, CHP, İP ve ADD protokolle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koymak isteyince kriz yaşandı. Denizli Valisi Demir, Çivril Kaymakamı’nı arayıp durum hakkında bilgi aldı. Denizlihaber’e konuşan Demir, “Kaymakam bey yönetmeliği uygulamak zorunda. Denizli ve Çivril’de tören sonrası kimse çelenk koymak isteyenlere müdahale etmedi” dedi

/ DENİZLİHABER / 30 Ağustos 2012 Perşembe, 13:54

Çivril’de, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yılı ile Zafer Bayramı bir arada kutlandı. İlçe merkezindeki kutlamalar öncesi çelenk krizi yaşandı. CHP, İP ile ADD’li yöneticiler, Atatürk büstü önüne çelenk bıraktı. Kaymakam Orhan Burhan, partililere ve dernek yöneticilerine elindeki yönetmeliği gösterdi, “Atatürk büssüne çelenk koyamazsınız, yasal değil” dedi. CHP, İP ve ADD’liler ise, çelenklerini kaldırmayacaklarını söyledi. Bunun üzerine polis ile CHP’liler arasında kısa süren tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından, Çivril polisi CHP, İP ile ADD’nin çelenklerini Atatürk büstü önünden kaldırdı.

CHP Çivril İlçe Başkanı Mehmet Ali Şahan, “Yapılan davranış Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmıyor. Bugün Çivril’in hem kurtuluş günü hem de 30 Ağustos bayramını kutluyoruz. Atatürk’e ve bu vatan için şehit düşmüş değerlere saygımızı göstermek istedik. Siyaset yapmıyoruz. Başka da bir amacımız yoktu. Polis, çelengimizi kaymakamın talimatıyla indirdi. Yapılan davranışı kınıyoruz” dedi.

Çelenk krizinin ardından Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri kutlandı. Kaymakam Orhan Burhan, “Türk Milleti’nin yediden yetmişe topyekun verdiği onur mücadelesinin sonunda, zaferle sonuçlanan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşu kutlu olsun. İki bayramı bir arada kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

CHP İl Başkanlığı benzer bir töreni saat 12.30’da Valilik Anıtı önünde gerçekleştirdi. Aycan, anıt önüne partilileriyle birlikte çelenk koydu. Çivril’de yaşananları kastederek, Atatürk büstü önüne çelenk konulmasına karşı çıkılmasını eleştirdi.

Parti binasından ellerinde Atatürk posterleri ve bayraklarıyla Valilik önüne kadar gelen CHP’liler çelenk töreninde boy gösterdi. Aycan tören sonrası yaptığı konuşmada, “Biz, yüreğimiz dolu olarak bayramı kutlamak istiyoruz. Ama birileri ulusal bayramlarımızı yalnız ve belirli bir zümrenin kutladığı tören haline getirmek istiyorlar. Halkımızı bu bayramlardan mahrum kılmak istiyorlar. Biz, burada çelengimizi koyduk ama Türkiye’nin çok yerinde CHP’nin çelenk koymasına, Ata’sı ile buluşmasına  engel olunmak istendi. Çivril ve bazı ilçelerimizde, partimizin çelenkleri, Atatürk büstlerinden indirildi.  Bazı illerimizde de aynı olaylar yaşandı. CHP olarak bu durumu protesto ediyoruz” diye konuştu.

DEMİR ÇİVRİL’İ ARADI
Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Çivril’de yaşanan gerilimin ardından Çivril Kaymakamı Orhan Burhan’ı arayarak bilgi aldı. Demir, Denizlihaber.com’a konu hakkında, “Yönetmelik net bir şekilde ortada. Çelenk koyma töreninde 3 makam belirtiliyor. Ama biz özellikle daha tören sonrası çelenk koymak isteyenlere engel olmuyoruz” dedi. Demir’in bu açıklamaları, CHP İl Başkanlığı’nın 12.30’da gerçekleştirdiği törende herhangi bir engelle karşılaşmamasını akıllara getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı