REKLAMI GEÇ

İyi Parti ilçe başkanından yılın manevrası: CHP listesinden aday oldu

İyi Parti ilçe başkanından yılın manevrası: CHP listesinden aday oldu

İyi Parti ilçe başkanının CHP listesinden aday olması ilçeyi karıştırdı

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Şubat 2024 Perşembe, 11:27

Yerel seçimler öncesindeki en önemli virajlardan listelerin seçim kuruluna teslimi gerçekleşti. Pek çok ilçede liste savaşları yaşandı. CHP’de mevcut belediye başkanı liste uğruna adaylıktan çekildi. Bu karışıklık Çivril’de dağılan Millet İttifakı ekseninde şekilleniyor.

Bir önceki yerel seçimlere ortak liste ile giren CHP ve İyi Parti’nin bu seçimde ayrı adayları var. Fakat Çivril’de İyi Parti’nin ilçe başkanı, CHP’nin meclis üyesi listesinden aday oldu.

Bu gelişme, listeler teslim edildikten sonra ortaya çıktı. İlçe Başkanı Koray Eren’in ilçe seçim kuruluna kendi partisinin listesini teslim ettikten sonra, CHP listesinden aday olduğu anlaşıldı. İlginç olanı, bu gelişmeden kimsenin haberinin olmaması.

BAŞKANA ULAŞILAMIYOR
Olay ortaya çıktıktan sonra iki parti de karıştı. Çünkü ilçe başkanı Eren, olay ortaya çıktıktan sonra telefonlarını kapattı ve kimseyle görüşmedi. İyi Parti üyeliğini e-devlet üzerinden sonlandıran ilçe başkanına Milletvekili Yasin Öztürk ile İl Başkanı Nihan Cihan Özden’in de ulaşamadıkları öğrenildi.

CHP KARIŞTI
CHP’de eski ilçe başkanı Mehmet Ali Şahan birinci sıradan aday gösterildi. İkinci sıranın İyi Parti ilçe başkanı Koray Eren’e verilmesi partiyi karıştırdı. Sıralamayı ve transferi sonradan öğrenen bazı meclis üyesi adaylarının istifa hazırlığında olduğu öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı