REKLAMI GEÇ

Mahkemeden 2 habere yayın yasağı!

Mahkemeden 2 habere yayın yasağı!

Akşam saatlerinde ilginç bir gelişme yaşandı. Çivril sulh Ceza Mahkemesi, Çivril’deki erkek öğrenci yurdunda yaşanan taciz skandalı haberi ve Denizli Valiliğinin yaptığı fail aranıyor haberine yayın yasağı getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2019 Cuma, 06:46

Türkiye Süleymancıların Çivril’deki Kervansaray Erkek Öğrenci Yurdu’nda yaşanan ve bir çocuğu intiharın eşiğine getiren iğrenç cinsel istismar olayını konuşuyor. Yeşil Çivril Gazetesi’nin gündeme taşığı ve önce Denizli’de ardından ülke genelinde infial uyandıran iğrenç olay sonrası Denizli dün akşam hareketli saatler yaşadı.

İlk bomba Çivril Sulh Ceza Mahkemesi tarafından patlatıldı. Keza mahkemenin e-posta yöntemiyle akşam saatlerinde yayın kuruluşlarına ulaştırdığı yayın yasağında cinsel istismara ilişkin ilk haber ve Denizli Valiliği’nin bu konuda yaptığı  yazılı açıklamaya bir yasak getirildiğini duyuruyordu.

Yayın kuruluşlarına kararı e posta yoluyla tebliğ eden ihbarweb.org.tr uzantılı mailde, “6639 sayılı Kanunun 29.maddesi ile 5651 sayılı Kanuna eklenen, 15/04/2015 tarih ve 29327 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 8/A maddesi uyarınca; Kurumumuza, aşağıda yer verilen internet adresindeki içeriğin çıkarılmasına ve erişimin engellenmesine yönelik Hâkimlik kararı gönderilmiştir. 5651 sayılı Kanunun 8/A. maddesinin 1.fıkrasını son cümlesi gereğince kararın gereği, tarafınızca derhal ve en geç kararın bildirilmesi anından itibaren dört saat içinde yerine getirilmesi gerekmektedir” denildi ve kaldırılması gereken link paylaşıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı