REKLAMI GEÇ

ADD’den “Ulusal Egemenlik” vurgusu

ADD’den “Ulusal Egemenlik” vurgusu

TBMM’nin açılışının 93. yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl buruk kutlanıyor. Stattaki kutlamaların iptal edilmesi ve törenlerin yalnızca okullarla sınırlandırılması, tepkilere neden oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca, “Ulusal egemenliğimize dokunmayın” diyerek yöneticileri uyarırken, Denizli halkına da vatanın bütünlüğü ve ulusal birliğine sahip çıkma çağrısında bulundu.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2013 Salı, 10:58

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, yayınladığı yazılı mesajla tüm Denizli halkının ve çocukların 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Karaca, kutlama mesajında, bugün vatanın cumhuriyetin ve emeğin saldırı altında olduğunu belirterek, “Bu saldırılar, anayasa tartışmalarına açığa çıkarmıştır. Son on yılda; Terörist başı, siyasi iktidarla pazarlık yapar hale geldi. Sağlık paralı oldu. Eğitim çağdışı düzene getirildi, eğitimin özelleştirilmesinin önü açıldı. Yargı bağımsızlığından vazgeçilerek, yargı siyasallaştırıldı. Ülke hukuksuz gözaltı ve tutuklamalarla korku toplumuna dönüştürüldü” dedi.

Mesajında kamuoyuna seslenen Karaca, “Ulusal Egemenliğin ilk tohumlarının atıldığı, Türk Milletinin Ulusal Bağımsızlık Savaşını başlatma iradesini simgeleyen TBMM kuruluş yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramımızda aşağıdaki düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmayı ve yönetenleri uyarmayı görev saymaktayız. Türkiye Cumhuriyetin temeli Türk ulusun egemenliğine dayanmaktadır Vatanın bütünlüğü, ulusun birliğinden vazgeçmiyoruz. Aynı vatanda birlikte yaşamak istiyoruz.işte bu yüzden Ulusal Egemenlik, sömürülmek istenen bu topraklardaki huzur, güvedir diyoruz. Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden vazgeçmiyoruz” diyerek Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkacaklarını açıkladı.

“Laik toplum, laik devlet, hukuk devleti, demokrasi istiyoruz” diyen Karaca, açıklamasına şöyle devam etti: “Ulusal Egemenlikten vazgeçilmesi, Laik ve sosyal hukuk devletinden, Atatürk ilke ve devrimlerinden ödün verilmesi, üniter devletten ve ülkemizin tapusu niteliğindeki Lozan Antlaşması’ndan vazgeçilmesi olduğunu biliyoruz. “Eğitim birliği”nin, özgür düşünceli ve vicdanlı, çağdaş, Cumhuriyetin değerlerini özümsemiş ve O’nu korumaya kararlı nesiller yetiştirilmesi için zorunlu olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle eğitim birliğinden vazgeçilmesini kabul etmiyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı, Ulusal Egemenliğin en önemli güvencesidir. Yargı bağımsızlığından vazgeçilmesini kabul etmiyoruz. İş güvenliği, örgütlü çalışma yaşamından vazgeçmeyeceğiz. Fabrikada üreten emekçi, tarlasında üreten çiftçiyle birlikte olacağız. Anayasanın değiştirilemez maddelerinde tanımlanmış Cumhuriyetin ilkelerine gönülden bağlı Türk Milletinin hassasiyetlerini görmezden gelmeye kimse kalkışmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti bize emanettir. Görev belgemiz, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’dir. Atatürk Cumhuriyetini, gelecek yüzyıllara birlikte taşıyacağız. Ne Mutlu Türküm Diyene!.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı