REKLAMI GEÇ

“Bayramınız Kutlu Olsun”

“Bayramınız Kutlu Olsun”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle il protokolü, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri mesaj yayınlayarak, çocukların bayramını kutladı.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2013 Salı, 10:24

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla il yöneticileri ve sivil toplum örgütlerini yayınladığı mesajlar şöyle:

Denizli Valisi Abdülkadir Demir: 
“Millet iradesinden aldığı güçle Atatürk’ün rehberliğinde Cumhuriyet’i ilan eden Yüce Meclis, Türkiye’nin modern dünyayla bütünleşme sürecinde kapsamlı reformları hayata geçirmiş, güçlü yarınların temellerini atmıştır. Umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde kurularak, Kurtuluş Hareketinin ulusallaşmasında ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti’nin kurulması sürecinde kararlı ve tarihi adımlar atılan Türkiye Büyük Millet Meclisi 93 yıldır aynı kararlılıkla varlığını sürdürmektedir. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara olan güveninin ifadesidir. Bu duygularla siz çocuklarımıza armağan edilen ve mili iradenin hâkim olduğu bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ü, Birinci Mecliste görev yapan üyeleri, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum”

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci: 
“23 Nisanlar çocuklar için neşe ve heyecanın doruğa ulaştığı günlerdir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza böyle bir günün Bayram olarak hediye edilmesi ulusça övüneceğimiz bir durumdur.Ulusal egemenliğimizin hiçbir durumda yok edilemeyeceğini ve buna teşebbüs edenlerin tarihin her döneminde aldıkları dersi yine alacaklarını belirterek, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel:
“23 Nisan 1920 de açılarak sürecin temel taşı olmuştur. TBMM, Türk milletinin hür bir şekilde yaşama kararlılığının güçlü ve vazgeçilmez anıtı olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün yönetiminde istiklal savaşını sevk ve idare eden büyük Türkiye’nin temellerini o günden atan TBMM bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olmuştur. 23 Nisan Milli Egemenlik ve çocuk bayramı. Çocukları kaynaştıran sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendiren, milli bir bayramdır. Bizler millet olarak çocuklarımıza büyük önem veriyoruz. Bunun en önemli göstergelerinden birisi Atatürk tarafından Milli Egemenlik ve çocuk bayramının çocuklara armağan edilmesidir. Atatürk’ün ve Türk Milletinin gelecek nesillere olan inancı tamdır”

AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar: 
“Milletimizin ortak iradesinin eseri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını tüm yurtta büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 23 Nisan milletimizin kurtuluşunu, bağımsızlığını, özgürlüğünü sembolleştiren bir tarihtir. Yine bu tarih Türk ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilerek, dünya barışına katkıda bulunacak gönül elçilerinin yetişmesine ve insani duyguları öne çıkaran bir bilincin gelişmesine de ortam hazırlamış ve öncülük etmiştir. İşte bu yönüyle, 23 Nisan 1920; bizim olduğu kadar, dünya tarihi için de çok önemli bir gündür, dönüm noktasıdır. Bu gün bizim en büyük bayramımızdır”

AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak: 
“23 Nisan 1920 ülkemiz için bir milattır. Hepimiz için bir gurur günüdür. Milletimiz gücü ve iradesiyle bugünü ve geleceğinde söz sahibi olmuştur. Atatürk’ün önderliğindeki bağımsızlık savaşımız, yalnızca başarıya ulaşmamış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun da kaynağı olmuştur. Türkiye çözümü ertelenen sorunların üzerine cesaretle gitmeye devam edecek. İnsan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı, çoğulcu demokrasi anlayışını benimsemiş olan ülkemiz, Türkiye’ nin meselelerini büyük bir olgunluk ve özgüven içerisinde ele alarak çözmeye devam edecektir. Her alanda gelişmiş, zengin, demokrat ve modern bir Türkiye yeni nesillere bırakacağımız en kıymetli miras olacaktır. En büyük arzumuz, çocuklarımıza bugün olduğundan çok daha parlak bir gelecek hazırlayabilmektir”

Belediye Başkanı Osman Zolan:
“Dünya’nın her zamankinden daha fazla barışa ve diyaloga ihtiyaç duyduğu bu günlerde inanıyorum ki Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız barışa ve diyaloga katkı sağlayacaktır. Tüm insanlığın ortak amacı olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, siz çocuklarımızın eseri olacaktır. Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz barışın temelini oluşturacaktır.
Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, saygı, minnet ve şükranla ve rahmetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu:
“Ulusal egemenliğimizin ve ulusal irademizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 93. Yıldönümünü ve Büyük Önder Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz” cümlesinde ifadesini bulan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar:
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 93. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Büyük Atatürk bu anlamlı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklarımıza armağan etmiştir. Dünyada böyle milli bir günü, çocuk bayramı olarak kutlayan başka bir ülke yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar, milli iradenin doğduğu 23 Nisan gününü çocuklara armağan ederek onlara olan güvenlerini göstermişlerdir. Bizler de sevgili çocuklarımıza tüm kalbimizle inanıyor ve güveniyoruz. Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularla kutluyor, sevgilerimi sunuyorum”
İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin:
“Sevgili çocuklar, zamanı geldiğinde ülkeyi sizler devralacaksınız. Daha yaşanabilir bir ülke ve şehir, sizlerin ve dünya çocuklarının gayretleriyle kurulacaktır. Bu anlamlı günde TBMM’nin kuruluşunun 93. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki:
“Dünya üzerinde hiçbir devlet Türkiye Cumhuriyeti kadar çocuklarına ve gençlerine önem vermemiştir. Bu güzel ve anlamlı günün çocuklarımıza armağan edilişinin de ayrı bir manası vardır. Türkiye Cumhuriyeti’ nin geleceği olan çocuklarımız en iyi koşullarda eğitim alarak, en sağlıklı standartlarda yetişerek, özgür ve kendini tamamlayabilen bireyler olacaktır. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Milli Mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmetle anıyor, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93. Yıldönümünü küresel barışa vesile olması, milli birlik ve beraberliğe olan inançlarımızı pekiştirmesi temennisiyle kutluyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu:
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı egemenliğin ilan edildiği ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün çocuklarımıza ve hatta dünya çocuklarına armağan ettiği bir bayramdır.
Ulusal egemenlik bizim tarihimizdeki ve toplumsal bilinç altımızdaki karşılığı, millî direniş ve bağımsızlıktır.
Ulusal Mücadelemiz sadece Anadolu topraklarının emperyalizmden temizlenmesi değil bir başkaldırıyı ifade etmektedir.
Her şeyden önce birliğimizi bozma çalışmaları, Türkiye Cumhuriyetinin temel değerleri ile oynama uğraşları beyhude bir çaba olarak kalacak, tarih gaflet ve dalalet içerisinde bulunan bu kendini bilmezleri asla affetmeyecektir.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Sekreteri Mehmet Öztürk: 
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirmiş ve bu önemli günü millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan yarının büyükleri çocuklara armağan etmiştir. Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocuklara olan sevgisini en üst seviyede ispat etmiştir. Bizlerinde en büyük hedeflerimizden birisi, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı, yetenekli ve vatanımızın ve milletimizin karışılacağı en kötü durumlarda bile çözüm üretebilecek gençler olarak yetiştirilmelidir”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer: 
“Bugünü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çocuk Bayramı olarak ilan ederek, tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Milletimizin gurur ve coşku günü olan 23 Nisan, Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güveninin en güzel göstergesidir. Çocuklarımız bizler için de çok önemli değerlerdir. Çocuklarımıza yapacağımız yatırımlarda eğitim başta olmak üzere hiçbir fedakarlıktan kaçınmamalıyız. Bu yatırımın temelini ne kadar sağlam atarsak geleceğimizin yatırımı da o kadar sağlam olur. Çünkü çocuklarımız, büyüdüklerinde çeşitli devlet kademelerinde ve farklı iş gruplarında sorumluluk sahibi kişiler olacaklar, Türkiye’yi her zaman ve zeminde en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaklar”

Eğitim İş Özlük Hukuk Sekreteri Namık Kemal Aydoğan:
“TBMM, Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında top seslerinin yankılandığı, ateş, kan ve barut kokularının sardığı bir ortamda kurulmuştur. Ulusumuzun kaderini tayin eden bütün kararlar, bu mecliste tartışılarak alınmıştır. Ulusal egemenlik, varlığını burada göstermiş; insan onuruna en uygun yönetim biçimi olan demokrasi, gücünü halktan alan TBMM sayesinde yaşam bulmuştur. Eğitim-İş olarak; 93 yıl sonra bize bağımsızlığımızı ve ulusal egemenliğimizi, özgürlüğümüzü kazandıran Ata’mızı daha çok özlüyor, O’na ve mücadele arkadaşlarına daha çok minnet duyuyoruz. Aldığımız emanetin sorumluluğunu ve bilincini taşıdığımızın herkes tarafından bilinmesini istiyoruz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı