REKLAMI GEÇ

Dikmen: Kazanın sorumlusu belediyedir

Dikmen: Kazanın sorumlusu belediyedir

Denizli Belediye Meclisi’nin İşçi Partili üyesi Gökhan Dikmen, Turex halk otobüsünün bir çocuğun ölümüne neden olduğu kazanın Denizli Belediyesi’nin sorumlu olduğunu ileri sürdü. Dikmen, “Daha kısa süre önce önerge vererek, bu otobüslerin nasıl denetlendiğini sormuştum. Bu kadar denetimsiz bırakılan bu firmanın şehirde kazaya davetiye çıkardığı herkesçe malum. Kaza göz göre göre gelmiştir. Denizli Belediyesi bu kazada birinci derecede sorumludur” dedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Nisan 2013 Pazartesi, 12:00

Karaman Mahallesinde bir kız çocuğunun Turex Otobüs firmasına ait bir otobüsün çarpması sonucu hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor. Denizli Belediye Meclisi’nin İşçi Partili üyesi Gökhan Dikmen, şirketin yeteri kadar denetlenmediğini belirterek, birinci derecede sorumluluğun Denizli Belediyesi yönetimine ait olduğunu savundu. Dikmen, “Kamusal hizmetlerin özel şirketler aracılığıyla yapılmasının sakıncaları bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hizmetler Kamu yararı gözetilmeden özel şirketlerin insafına bırakılmıştır” dedi.

Turex otobüslerinin denetimi konusunu verdiği bir önergeyle gündeme getirdiğini hatırlatan Dikmen, “Her ne kadar otobüslerin önünde ‘Denetimli Halk Otobüsü’ yazsa da bu otobüsler denetimsizdir. Defalarca Belediye meclis toplantılarında yaşanan sıkıntıları dile getirmiş olmamıza rağmen uygulamada herhangi bir değişiklik olmamıştır. Fazla sayıda yolcu taşınması, Otobüs şoförlerinin uzun süre çalıştırılması, Durak ihlalleri yapması, trafik kurallarına uymaması ve ara yollarda bile hızlı gidiyor olmaları konusu defalarca gündeme getirilmişti Hatta soru önergesi vererek bu otobüslerin yılda kaç kez denetlendiğini sormuştum” dedi.

Kaza göz göre göre geldi
Firmanın yeterli düzeyde denetlenmediğini belirten Dikmen, “Bu kadar denetimsiz bırakılan bu firmanın Şehirde kazaya davetiye çıkardığı herkes tarafından malum. Bu kaza göz göre göre gelmiştir. Ancak bu kazada ve hayatını kaybeden çocuğumuzun ölümünde esas sorumlu Denetim görevini yerine getirmeyen Denizli Belediyesi’dir. Denizli Belediyesi bu olayda birinci derecede sorumludur. Söylediğimiz gibi denetimler sıklaştırılsa ve şoförler ciddi şekilde uyarılsa belki bu kaza olmayacaktı. Ayrıca daha az otobüsle daha çok sefer yaptırmak isteyen ve şoförleri hız yapmaya zorlayan Firma yetkilileri de sorumludur. Giden yavrumuz geri gelmeyecektir ancak sorumlular hesap vermelidir. Bundan sonra bu kazaların olmaması için Denizli Belediyesi derhal denetimlerini sıklaştırmalı ve sorumlular yargılanmalıdır” dedi.

Yorumlar

serseren   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 14:50

gökhan bey çok haklı.belediye otobüslerine binenler Allaha emanet.otobüsler sanki uçak mübarek.ne anlamı var bilemiyorum bu kadar hızlı araç kullanmanın.atatürk bulvarında 30 km.süart tahdidi var ama dinleyen kim.başka bir konu da,dün gece saat 1.15 sıralarında mimarsinan caddesinde öyle bir gürültüyle uyandım ki ne oluyor diye balkona çıktığımda turex belediye otobusü.gecenin bu saatinde ne işi var bu otobüsün mimarsinan caddesinde.hiç denetlenmezmi bunlar.Sayın Osman Zolan a ithaf olunur.

Ömer Tandırcı   -  Bağlantı 22 Nisan 2013, 12:23

İyi ki birileri işlerin peşini bırakmıyor! Amaaan bana ne demiyor… Bana dokunmayan yılan çok yaşasın demiyor…
Bravo size!
Cesaretli insanlar, iyi ki varsınız…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı