REKLAMI GEÇ

Belediye Meclisi’nde Janjan tartışması

Belediye Meclisi’nde Janjan tartışması

Denizli Belediye Meclisi Nisan Ayı son oturumunda 2012 yılı faaliyet raporunu görüştü. Görüşmelerde partisi adına söz alan muhalefetin 3 ismi de aynı noktaya temas etti. Belediyenin hazırladığı faaliyet raporu ve projelerle ile ilgili yaptığı reklam kampanyasını “Janjanlı” bulan muhalefet, “Keşke bu alınan kararların çoğunda ben yaptım oldu değil de hepimizin ortak görüşü ve aklı olsaydı” eleştirisinde birleşti.

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2013 Perşembe, 19:30

Denizli Belediye Meclisi Nisan Ayı son oturumunda, belediyenin 2012 yılı faaliyetlerinin yer aldığı faaliyet raporunu görüştü. Saat 16.30’da başlayan görüşmelere muhalefetin yapıcı tavrının yanı sıra janjan eleştirileri ve bu eleştirilere cevap veren Ak Partili Sezai Günalp’in yanıtı damgasını vurdu.

Denizli Belediyesi’nin kritik oturumuna gruplar neredeyse tam kadro katıldı. 2012 yılının tüm icraatlarına ‘Halk onayı’ anlamına gelen oylamanın yapılacağı oturumda belediye başkan yardımcıları ve daire müdürleri de yerini aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar başkanlık yaptığı oturuma katılan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti grubunun oturduğu meclis koltuklarında oturmayı tercih etti.

Muhalefetten önce sağ duyu eleştirdi
Faaliyet raporu görüşmelerinde muhalefet adına CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar, MHP Grup Başkanvekili İbrahim Açkgöz ve İşçi Partili Gökhan Dikmen konuştu. 3 isim de 2012 yılı içinde ortaya konulan icraatlar için başta Belediye Başkanı Osman Zolan olmak üzere meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve belediye çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür etti.

Sonra “Ben yaptım oldu”yu eleştirdi
Muhalif isimlerin birleştiği en önemli olumsuz eleştiri meclis kararlarına yönelikti. Hem Sancar, hem Açıkgöz hem de Dikmen, Denizli Belediye idaresinin birçok kararı Ak Partili meclis üyelerinin yeter çoğunluğuna güvenerek karar almasının ortaya atılan şeffaf, katılımcı, demokratik belediye söylemleriyle örtüşmediğinin altını çizdi. Alının birçok kararda muhalefet gruplarının görüşlerinin dikkate bile alınmadığı, temsil ettikleri Denizli halkının görüşlerinin hiçe sayıldığı ve katılımcı olmaktan çok “Ben yaptım oldumcu” bir tutum sergilendiğini öne süren muhalefet, “Keşke bugün, burada Denizli’nin geleceği için hep birlikte aldığımız kararların ürünü faaliyetleri onaylıyor olsaydık” yorumunu getirdi.

denizli-belediyesi-chp-sancar

Ardından “Janjana Ne gerek vardı” dedi
Muhalefetin bir başka eleştirisi de belediye faaliyet raporunun kamuoyuna lansmanında 2012 yılı faaliyetlerinden daha ziyade 9 yıl ve 2 dönemi kapsayan “Ak Parti Belediyesi” vurgusu ile yapılmasınaydı. Meclisin 3 muhalefet temsilcisi de yapılanların hizmet anlatımından daha ziyade siyasi şova dönüştürüldüğü savında birleşirken, hazırlanan faaliyet raporu kitabında bile gösterişe kaçıldığını öne sürdü. İlk konuşmayı yapan CHP’li Sancar’ın “Janjan” benzetmesi ise tartışmanın adını koydu. Sancar, konuşmasında, “Bunca yıl hiçbir muhalefet üyesinin hiç mi güzel önerisi, hiç mi sağduyulu eleştrisi olmadı. Hiçbirimizde mi faydalı bir tespit ortaya koyamadık. Madem ki şeffaf, katılımcı ve demokratik bir belediyeyiz neden bizlerin söyledikleri sizler tarafından dikkate alınmadı” dedi.

denizli-belediyesi-akp-gunalp

Ak Partili Günalp “Janjan”la yanıt verdi
Sancar’ın konuşmasının ardından söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Sezai Günalp, Sancar’ın eleştirel yaklaşımı karşısında, “Bir ara Denizli Belediye Meclisi’nde değilde başka bir yerde miyim diye düşündüm. Çünkü bu eleştirilerle Denizli Belediyesi’nin 9 yılda ortaya koydukları arasında hiçbir örtüşme yok” sözleriyle konuşmasına başladı. Denizli Belediyesi’nin 2004’ten bu yana ortaya koyduğu hizmet anlayışıyla kentin çehresinin değiştiğinin altını çizen Günalp, “İyi ki de 2004’te hizmet zihniyeti Ak Parti ile birlikte değişmiş. Denizli Belediyesi icraatlarıyla birçok konuda enleri ve birincilikleri yaşıyor. Ortaya konulan hizmetler ortada. İyi ki de bu değişim gerçekleşmiş ki biz gururla janjanlı bilboardlarla, janjanlı kitaplarla bu icraatlarımızı anlatabiliyoruz” dedi.

denizli-belediyesi-mhp-acikgoz

Açıkgöz “Her şey var ruh yok”
Günalp’in ardından faaliyet raporu hakkında söz alan bir başka isim de MHP Grup Başkanvekili İrahim Açıkgöz oldu. Açıkgöz, Denizli Belediyesi’nin hem Zeybekci hem de Zolan döneminde yadsınamayacak hizmetlerinin olduğunun altını çizerek, ortaya konulan tüm icraatlar için Ak Partili yönetime teşekkür etti. Açıkgöz, “Çok şey yapabilirsiniz ancak bunun içinde ruh yoksa bir anlamı yok” diye konuşurken, yapılan çalışmalarda halkın büyük çoğunluğunun oluru alınmadığı, zaman zaman vatandaşla karşıya karşıya gelindiği ve birçok kararın da yargı engeline takıldığına dikkat çekti.

“Ruh olsaydı Zeybekci’nin oyu düşer miydi?”
Ruhsuzluk benzetmesini 2004 ve 2009 yerel seçim sonuçlarının karşılaştırılmasıyla örnekleyen Açıkgöz, “Bunca hizmet yapıldı. Gerçekten Denizli’ye çok önemli yatırımlar yapıldı. Gerçekten, Sayın Zeybekci’nin daha hiçbir şey yapmazken aldığı oyun bunca hizmeti yaptıktan sonra düştüğünü hiç iyi niyetle düşündünüz mü? Bu soruyu muhalefet yapmak adına değil, tüm samimiyetimle soruyorum. Bence bu sorunun yanıtı içinde hizmet ruhunun olmadığıdır. Eğer o hizmetler, birlikte, herkesin görüşünü alarak iyi niyetle ortaya konulsaydı, Sayın Zeybekci’nin oyları bu kadar düşer miydi” dedi.

denizli-belediyesi-ip-dikmen

Dikmen “Bu mudur katılımcı belediyecilik”
Açıkalın’ın ardından söz alan İşçi Partili Meclis Üyesi Gökhan Dikmen’in de eleştirileri aynı ana başlıklar üzerineydi. Dikmen, geçen çalışma yılı boyunca ortaya koydukları neredeyse tüm eleştirilerin dikkate alınmamasından yakınırken, “Denizli Belediyesi’nin bir meclis üyesi olarak sorduğu soru önergelerini bile cevapsız bıraktınız. Bir meclis üyesinin soru önergelerini yanıtlama tenezzülü bile göstermeyen belediye yönetiminin katılımcı, şeffaf ve demokratik bir belediyecilikten söz etmesi mümkün mü?” dedi.

zolan-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı